2006 yılında sosyal medya dünyasına dahil olan ve zamanla dev isimler arasında yer alan Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey ile ilgili olarak şok bir iddia ortaya atıldı. İddialar henüz etkisini sürdürürken beklenen oldu ve Dorsey istifa ettiğini açıkladı.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformları arasında yer alan Twitter ile ilgili olarak ortaya bugün içerisinde oldukça sıradışı bir iddia ortaya atıldı. Yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre CNBC’den David Faber’a söylediklerine göre Twitter CEO’su Jack Dorsey’in yönetimden istifa etmesi beklenen bir durumdu. Şirketin kurucuları arasında yer alan 45 yaşındaki Dorsey, görevden zorla ayrıldığı 2008 yılına kadar CEO olarak şirketin başında kaldı. Fakat kendisinden sonra gelen CEO Dick Costolo’nun istifasının ardından 2015 yılında tekrar yönetimde yerini almıştı. Fakat Dorsey, bu akşam saatlerinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla istifasını açıkladı.

20 10

Dorsey istifasını verdi, koltuğunu devrediyor

Geçtiğimiz yıl içerisinde şirketin paylaşımlarından Elliott Management’ın Dorsey’i farklı bir yönetici ile değiştirmeye çalışmasıyla Dorsey, görevden alınmakla karşı karşıya kaldı. Elliott Management’ın kurucusu olarak adından söz ettiren milyarder yatırımcı Paul Singer ise Dorsey’in halka açık olan iki şirketi de yönetip yönetmemesi gerektiği üzerine sorgulamalar yapıldı. Yatırım şirketi Twitter’ın yönetimi ile ortak bir anlaşma gerçekleştirmeden önce Dorsey’den şirketlerin birinin CEO’luk görevinden istifa etmesini istemişti.

Tüm bu gelişmelerin ve ortaya çıkan iddiaların ardından uzun süre beklemeyen Dorsey, bu akşam saatlerinde Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu bir paylaşım ile beraber istifa ettiğini duyurdu. Şirketin artık ‘kurucularından ayrılmaya hazır olduğuna’ inandığını dile getiren ve istifa kararı ile beraber Twitter’ın CEO koltuğun devredeceği ismi de açıklayan Dorsey, Parag Agrawal’ın yeni CEO olduğunu da aktarmış oldu. Agrawal CEO olmadan önce de Twitter bünyesinde teknoloji müdürü olarak hizmet veriyordu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir