Oyuncu monitöründe ekran oldukça önemlidir. Çünkü oynadığınız oyunun kalitesi monitöre bağlıdır. Peki ekran boyutu neye göre seçilmeli?

Oyuncu monitöründe ekran neden önemli

Şu anda oyun monitörlerinde yaygın olarak kullanılan dört farklı ekran boyutu vardır. Ekran seçimi kullanım amacına ve bütçeye göre yeniden şekillendirilir.

En İyi Oyuncu monitörü Seçimi Nasıl Yapılır?

BoyutAvantajDezavantaj
21.5″– Daha Az Yer Kaplar – Daha Uygun Fiyatlıdır– Görece Küçük Kalabilir
23.8″ – 24″ – 24.5″– İdeal Boyutlardan Birisidir – Fiyat Olarak Uygun Skaladadır 
27″– Daha Büyük Görünürlük Sağlar– Görece Daha Pahalıdır – Full HD Çözünürlük Yetersiz Kalabilir
31.5″ – 32″– Daha Büyük Görünürlük Sağlar – Oyun ve Üretkenlik için Optimaldir– Genellikle Pahalıdır – Full HD Çözünürlük Yetersiz Kalır – Bazı Kişiler için Görece Büyüktür – Masada Fazla Yer Kaplayabilir
  • 21,5 inçten başlayan bu boyuttaki monitörler, küçük masaları ve sınırlı bütçesi olan kişiler için uygundur. Öte yandan, nispeten küçük ekran, oyuna dalmayı zorlaştıran bir faktör olabilir.
  • 23.8′, 24′ ve 24.5′ ekranlar, 21.5′ ve 27′ arasındaki mükemmel bir uzlaşma olarak tanımlanabilir. Özellikle Full HD ekran almayı planlıyorsanız bu muhtemelen işinize yarayacak ekran boyutudur.
  • 27 inç monitörler giderek daha popüler hale geliyor. Ancak Full HD çözünürlüğün genellikle bu boyut için yeterli olmadığını unutmayın.

Evet, dediğinizi duyar gibiyim, Full HD büyük televizyonlarda Full HD kullanırken bile 27 inç ekranda neden sorun oluyor? İşin püf noktası televizyonlara çok yakından bakmamaktır.

Elbette 27″ 2K monitörün bazı dezavantajları olabilir. Örneğin sisteminiz 2K çözünürlükteki oyunlar için yeterince iyi olmayabilir veya bütçeniz bu çözünürlük için yeterli olmayabilir.

32′ inç monitörler genellikle daha yüksek bir fiyat verir. Bu boyutta bir ekran aldığınızda Full HD çözünürlükten kurtulmanız gerekiyor. Bu, fiyat ölçeğini daha yüksek bir noktaya yükseltir. Harika bir izleme deneyimi sunuyor ancak masanızda yer kapladığı için herkes için bir seçenek olmayabilir. Ancak ekranı bölme avantajı ile oyun ve verimlilik açısından iyi bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz.

Büyük monitörler çoğu kullanıcı için genellikle çekici değildir ve aşırıya kaçarsanız, yeni bir TV satın almış gibi hissedebilirsiniz. Bu nedenle ekranla aranızda 21.5` ile 32` arasında bir mesafe bırakılmasında fayda olacaktır.

Çözünürlük

Monitör çözünürlüğü genellikle ekran boyutu ve izleme mesafesi ile ilgilidir. Çoğu zaman birbirine oldukça yakın ekranlar kullanıyoruz ve pikselleri saymaya başlamadan önce aramızdaki mesafeyi veya çözünürlüğü artırmamız gerekiyor.

Yine ekran boyutları üzerinden ilerlediğimizde şunları listeleyebiliriz;

  • 21.5″ boyutundaki monitör için en az Full HD,
  • 23.8″, 24″ ve 24.5″ boyutundaki monitör için en az Full HD,
  • 27″ boyutundaki monitör için en az 2K,
  • 32″ boyutundaki monitör için en az 2K,
  • 32″ ya da daha büyük monitörler için en az 4K çözünürlük tercih etmelisiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir