Google’ın Chrome OS işletim sistemi, özellikle de ofisler ve eğitim kurumları başta olmak üzere pek çok sektörde de kullanılıyor. Üstün bir deneyim yaşamak isteyenler için kaliteli ekranlar üzerine kurulan oldukça yüksek fiyatlı Chromebook’lar olsa da bu sistemin şu an için adım atmadığı bir alan vardır. O da oyunculuktur. Fakat görüldüğü üzere Google bunun üzerinde çalışmalar yapıyor ve oyun odaklı tasarlanan Chrome OS PC yakın zamanda geliyor. 

Chrome OS kaynak kodunda geçtiğimiz haftalar içerisinde yapılan değişikliklere göz atmak gerekirse Google, RGB klavye desteğini işletim sisteminde aktif hale getirdi. RGB klavyeler bilindiği üzere oyuncular arasında oldukça yaygındır. Bu aktifleşme ile ilgili en önemli durum ise özelliğin belirli cihazlarla sınırlı olmasıdır. RGB klavyelere sahip olan cihazlar Vell, Taniks ve Ripple gibi kod adlarına sahiptir. 9to5Google, Vell’in pek çok önde gelen markalarıyla çalışma özelliğine sahip olan özgün tasarım üreticisi (ODM) Quanta tarafından geliştirilen bir oyun Chromebook’u olduğunu aktarıyor. Taniks, Lenovo’nun yan kuruluşu LCFC tarafından inşa edilen farklı bir Chromebook ve Ripple ise 2’si 1 arada türünde bir cihaz olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. 

20

Vell ve Taniks’in Intel’in 12. Nesil ‘Alder Lake’ platformuna dayandığı aktarılıyor. Şu an için henüz doğrulanmamış olsa da Intel’in Alder Lake-N yongalarının Chromebook’lara yönelik olduğu da elde edilen bilgiler arasındadır. Bu esnada Ripple içindeki donanımın ne olduğu hakkında bilgi bulunmuyor.Chromebook’lar Google’ın Stadia’sı veya NVIDIA’nın GeForce Now’ı gibi bulut hizmetlerini kullanarak PC oyunlarını zaten oynatma imkanını sunuyor. Fakat pek çok Chromebook, oyunları göz önünde bulundurularak tasarlanmadı ve bu sebeple de gerçek deneyim bir miktar sönük kaldı demek mümkündür. 

Vivo Y33s 5G MediaTek Dimensity 700 ile geliyor

Aynı zamanda PC oyunları kesinlikle oyunlarını Steam’den oynamak isteyebilirler. Chrome OS için tasarlanan bir oyun şu an için yoktur. Bu anlamda Google’ın Linux uyumlu oyunların Chromebook’larda sanallaştırma modunda çalıştırılmasına da izin verecek olan Borealis kod adlı bir proje üzerinde de çalışmalar yapıldığı aktarıldı. Söz konusu bu cihaz hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zamanda daha detaylı bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir