Alman mahkemesi bir süredir Nokia ve OPPO arasında devam eden 5G patent anlaşmazlığında son kararı verdi. OPPO ve OnePlus ülkede yasaklandı. İşte konu hakkında tüm detaylar:

OPPO Türkiye, dünyada dördüncü sıraya yerleşti

Son yıllarda Nokia, 5G altyapısına büyük yatırımlar yaptı. Aslında fiyatının 129 milyar euro civarında olduğu söyleniyor. Ancak Nokia, şu anda OPPO ile bir patent anlaşmazlığı nedeniyle gerekli adımları atamadı.

Aslında şirket geçtiğimiz günlerde OPPO’ya 4G ve 5G patentleri için dört ülkede dava açtığını duyurdu. Buna karşılık, OPPO 9 farklı ülkede ayrı davalar açarak yanıt verdi. Ancak bugün kazanan Almanya’da belirlendi.

Nokia istediğini aldı… OPPO ve OnePlus Almanya’da yasaklandı!

Nokia, beş patent ihlali nedeniyle OPPO’ya üç farklı Alman bölge mahkemesinde toplam dokuz dava açtı. 129 milyar avroluk bir yatırımı riske attığını söyledi. Hatta bugün toplanan bir Alman bölge mahkemesi Nokia ile OPPO arasındaki davada yeni bir karar verdi.

Mannheim Bölge Mahkemesi, Nokia’nın OPPO aleyhindeki tedbirini geri çekmesine karar verdi. Başka bir deyişle, Nokia’yı haklı çıkardı ve Çinli şirketlerin patent ihlali yapmasını yasakladı.

İlgili kararın ardından OPPO’nun itiraz ettiği ortaya çıktı. Ancak yargıç, Çinli şirketi geçersiz bir lisans sahibi olarak gördü. bu nedenle itirazı reddetmek Nokia’nın Daimler ve Lenovo davalarını kazanan avukatları işe alarak bu süreci bir adım daha ileriye taşıdığı da söyleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir