Find X5 yakın zaman içerisinde sunulacak ve bu serinin en üstünde OPPO Find X5 Pro bulunuyor. Find X3 serisinden sonra sunulacak olan Find X5 serisi, bilindiği üzere üç farklı modeli kapsıyor. Herhangi bir değişiklik olmaması halinde burada tam olarak Find X5 Lite, X5 ve X5 Pro geliyor. 

Galaxy S22’in Türkiye’deki işlemcileri belli oldu

Bu modeller arasında en altta konumlandırılan X5 Lite, son elde edilen bilgilere göre Reno7 5G üzerine konumlandırılacak. Telefon yalnızca isim değişikliği X5 ailesinin bir parçası olarak değerlendirilirken, ailenin esas ön plana çıkan ürünleri ise amiral gemisi X5 ve X5 Pro olacak. Her bir cihaz ortak bir şekilde güçlerini Snapdragon 8 Gen 1 işlemciden alacak. Söz konusu bu telefonlardan OPPO Find X5 Pro, sızdırılan görseller ile adından söz ettirdi. Burada cihazın kavisli ön yüzü ve arka tarafı ilk kez gerçek olarak gündemde yer alıyor. Cihazın arka kısmında dikkat çeken noktalardan biri ise Find X3 Pro ile benzer olan kamera modülü ve Hasselblad ibaresi oluyor. Şirket telefonun kamera sisteminde Hasselblad ile beraber çalışıyor. 

18 4

Telefonun arka kısmında yer alan kamera modülünde Hasselblad yanında MariSilicon ibaresiyle de dikkat çekiyor. MariSilicon, şirketin daha önce duyurduğu önemli donanımlardandır. OPPO Türkiye’nin bu “X” takısına da sahip olan donanım için açıklaması şöyle: “6 nm işlemci teknolojisiyle geliştirilen MariSilicon X, benzersiz güç verimliliği ile olağanüstü performans sunmak için gelişmiş bir NPU (Neural Processing Unit/Nöral İşlem Birimi), ISP (Image Signal Processor/Görüntü Sinyali İşlemcisi) ve çok katmanlı bellek mimarisini bir araya getiriyor. Canlı ön izlemenin yanında çarpıcı 4K Yapay Zeka Gece Videoları çekmek için gerçek zamanlı RAW işlemeyi mümkün kılan MariSilicon X, 2022’nin ilk çeyreğinde Find X Serisi ile sunulacak.” 

19

Android 12 ile kutusundan çıkacak olan OPPO Find X5 Pro, son elde edilen bilgilere göre ekran deliği kısmında yer alan 32 megapiksel selfie kamerasına, arka kısımda ise 50 megapiksel ana + 50 megapiksel ultra geniş açı + 13 megapiksel makro ya da telefoto kamera özelliğine sahiptir. 2K çözünürlükteki ekranında ise 120 Hz yenileme hızı bulunan Find X5 Pro, 80W kablolu / 50W kablosuz hızlı şarj destekli 5.000 mAh pil özelliği bulunuyor. 12 GB RAM (3 GB sanal) ile beraber geliyor. Söz konusu bu modelde 256 GB dahili depolama özelliği vardır. Find X5 serisinde yer alan herhangi bir telefon Türkiye’de resmi olarak satışa çıkması beklenmiyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir