Samsung Galaxy S22 serisinde kullanılacak işlemciler büyük oranda belli oldu. Gelen bilgilere göre 8 Şubat 2022 tarihinde düzenlenecek yeni Samsung Unpacked etkinliği ile birlikte Galaxy S22 serisi piyasaya sunulacak. Telefonların tanıtımı sonrasında ön siparişlerinin 9 Şubat tarihi itibariyle başlaması ve normal satış sürecine de 24 Şubat tarihi itibariyle geçilmesi bekleniyor. Yeni modellerde yer alacak özellikler arasında en çok işlemciler için belirsizlik bulunuyor. Zira Qualcomm tarafından piyasaya sunulan Snapdragon 8 Gen 1 işlemcilerinin yanı sıra Exynos 2200 serisi de tercih edilebilir durumda. Bugüne kadarki süreçte farklı bölgelerde farklı işlemciler ile çıkış yapan Samsung, Galaxy S22 için de yeni bir karar vermek durumunda.

Galaxy S22 serisinde hangi işlemciler kullanılacak?

Galaxy S22 serisi ile ilgili gelen ilk bilgilere göre Galaxy S22 işlemcilerinde Türkiye ve Avrupa bölgelerinde Exynos işlemciler kullanılacak. Exynos 2200 ile kutudan çıkacak yeni modeller, böylece performansta Samsung güvencesini kullanıcılara sunacak.

Daha önce gündeme gelen bazı iddialarda Exynos işlemcilerin rafa kaldırıldığı ve Galaxy S22 serisinde kullanılmayacağı belirtilse de gelen yeni rapor, bu iddiaları çürütmüş durumda.  Yeni modellerde yapılacak bu işlemci ayrımı telefonların performansı üzerinden de karşılaştırılmasına yol açacak. Bu durum aynı zamanda Exynos 2200 ile Snapdragon 8 Gen 1 arasında nasıl bir farkın olduğunu da ortaya koyacak. Şirketin ABD’de satacağı modellerde Snapdragon 8 Gen 1 sunulacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir