Kullanıcıların kripto para cüzdanlarına bir şekilde erişim imkanı sağlayan siber dolandırıcılar, oldukça değerli olan OpenSea NFT koleksiyon parçasını ele geçirmiş durumdadır. 

Milyarlarca dolarlık işlem hacmiyle en büyük NFT pazarı konumunda yer alan Opensea dolandırıcıların adeta gözdesi konumundadır. Sistem açığını bulamayan dolandırıcılar kullanıcıları kandırmak için çalışıyor. 

Opensea kullanıcılarının dikkat etmesi gerekiyor

Opensea ay sonuna kadar ücretsiz olarak yeni bir Ethereum kontratına geçiş yapacak ve kullanıcıların da bu listelemelerini bu yeni kontratlara taşımaları gerekiyor. Opensea konuyla ilgili olarak gerekli açıklamaları yapmış olsa da dolandırıcılar çok daha hızlı davrandı. Kullanıcıları adeta mail yağmuruna tutan dolandırıcılar pek çok kişiyi de kandırmayı başardı. Transfer ücretlerinin son derece düşük olmasını da fırsat bilen dolandırıcılar milyonlarca dolarlık NFT parçalarını oldukça ucuza aldı. 

New State Mobile Yeni Rauntlu Ölüm Oyunu Modu

Mutant Ape Yacht Club, Bored Ape Yacht Club gibi pek çok değerli koleksiyon parçaları sayede 750$ transfer ücreti karşılığında ele geçirildi. Kullanıcıların farkında olmadan dolandırıcılara taşıma yetkisi verdiği için bu durumun yaşandığı dile getirildi. Opensea herhangi bir şekilde siber saldırının gerçekleşmediğini dile getirdi ve kullanıcıların cüzdanlarına verdiği izinleri mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir