OpenAI , geçtiğimiz aylarda özel ‘GPT’ adlı marketini devreye sokmuştu. GPT Store yeni gelen bilgilere göre spam içerikler ile doldu.

OpenAI, geçtiğimiz sene içinde ilk geliştirici konferansını düzenledi ve etkinlikte birçok önemli duyurusunu yaptı. Etkinlik kapsamında en çok dikkat çeken yenilik özel olarak GPT sistemi oluşturmaktı. Bu sistem sayesinde Enterprise ve Plus aboneleri, kendi amaçları veya istekleri doğrultusunda özel GPT’ler oluşturabilecek ifadesi yer almıştı.

ChatGPT’ye şu an için GPT-4 ile güç veren şirket, GPT Builder ile oluşturulan özelleştirilmiş GPT’lerin başkalarına satılmasına da imkan tanıyacaktı. Bu kapsamda başkalarının GPT’lerinin görülebileceği ve satın alınabileceği dijital bir market oluşturan marka, bu önce Kasım sonunda kullanıma alınacak dediği marketi yaşanan yönetimsel sıkıntılar sebebiyle 2024 yılına çekmişti. 

ChatGPT’ye GPT-5 Her An Gelebilir

Yılın başında ise bu beklenen adım atıldı ve GPT Store adlı market için resmi çıkış gerçekleşti. Şimdiye kadar çok fazla öne çıkmayan GPT Store, yapılan analizlere göre çok sayıda spam içerikle dolup taşmış hale gelmiş. Bir moderasyon sorununa işaret eden markette, Tech Crunch tarafından gösterildiği kadarıyla yasaklı içerikler bulunmakta. 

OpenAI şirketi, geçtiğimiz aylarda özel ‘GPT’ adlı marketini devreye sokmuştu. GPT Store market yeni gelen bilgilere göre spam içerikler ile dolmuş.

Telifli karakterler kullanılmakta ve kamuya mal olmuş kişileri taklit eden botlar çıkmakta. Şirketin bu konuda daha iyi bir denetime ihtiyacı var. Bu spam içeriklerden zarar görmemek için kullanıcıların da dikkatli olmasına vurgu yapılıyor.

Bu aralar GPT odaklı başka bilgiler de gündeme geliyor. Aktarıldığı kadarıyla GPT-4 dil modelinin yerini, eğer gelen iddialar doğru çıkarsa yaz aylarında GPT-5 dil modeli alabileceği söyleniyor. Çok uzakta olmayan bu yeni GPT-5 dil modeli, yüksek ihtimalle kendi içinde farklı versiyonlara sahip olabilir. 

Sürpriz olmayacağı üzere GPT-4’ten çok daha yetenekli ve geniş yapıda karşımıza çıkarılması planlanan model, bazı tahminlere göre ilk aşamasında sadece ücretli ChatGPT kullanıcılarına açılacağı söyleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir