Dün OnePlus’ın ev sahipliği yaptığı etkinlikte yeni OnePlus 10T modeli resmi olarak tanıtıldı.

Dün düzenlenen etkinlikte OnePlus, uzun bir süredir merakla beklenen 10T’yi tanıttı. Şirket yeni telefon modeli hakkında şimdiye kadar geliştirdikleri en iyi ve yeni teknolojileri içerdiğini söyledi. İşte OnePlus 10T özellikleri ve fiyatı…

OnePlus Ace Pro özellikleri belli oluyor

OnePlus 10T özellikleri ve fiyatı

OnePlus 10T, özellikleri ve fiyatı ile piyasaya oldukça iddialı bir giriş yapmayı başarıyor. Cihaz, Qualcomm’un en yeni işlemcisi Snapdragon 8 Gen 1 yonga setinden güç alıyor. 6.7 inç Full HD 120 Hz AMOLED panele sahip olan telefon Corning Gorilla Glass 5 ile korunuyor.

Ancak 10T’nin öncekilerden farklı olarak kavisli yerine düz bir ekrana sahip olduğunu belirtmekte fayda var. Bu seçeneğin cihazın fiyatının 9 Pro ve 10 Pro modellerine göre daha düşük seviyede tutulması adına eklendiği düşünülüyor.

Cihazın 4800 mAh bataryası aslında 2400 mAh şeklinde 2 ana hücrenin birleşiminden oluşuyor. Böylece her biri 75W olan toplam 150W hızlı şarj desteğine sahip. Şirket cihazın sadece 3 dakikalık şarjla yüzde 28 hıza ulaştığı ve böylece 7 saat müzik dinlenebildiğini, 5 saat video oynatılabildiğini, 4 saat sosyal medya kullanılabildiğini ve 1.9 saat PUBG mobile oynanabileceğini iddia ediyor.

Kamera tarafında ise OnePlus’un Hasselblad ile çalıştığını görüyoruz.. Cihazın arka tarafında OIS destekli 50 megapiksel ana kamera, 8 megapiksel geniş açılı lens ve 2 megapiksel makro lense yer alıyor. Ön tarafta ise 16 megapiksel selfie kamerası bulunuyor.

Ayrıca cihazda yeni bir 3D 2.0 soğutma sistemi de bulunuyor. OnePlus, bu yeni soğutucunun öncekinden 2 kat daha iyi performans gösterdiğini iddia ediyor. Bu sayede Android tarafında en yakın rakibinden yüzde 10 daha serin çalışıyor.

Ayrıca işletim sistemindeki yenilikler ve gelişmiş özellikler sayesinde artık 800 devirden sonra pil ömrü bitmeyecek. Şirket Battery Health Engine kullanılarak pil döngüsü 1.600’ye çıkarmayı başardı. Yani pil ömrü 2-3 yıldan 4 yıla çıktı.

Fiyat olarak, 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip temel model 629 Sterlin/ 649 Dolar/ 699 Euro olarak fiyatlandırılırken, 16 GB RAM ve 256 GB depolama alanı 729 Sterlin/ 749 Dolar/ 799 Euro fiyatla satışa sunuluyor. Türkiye’de ne zaman satışa çıkacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmayan cihazların bugünkü kur doğrultusunda 23 ile 25 bin lira arasında bir fiyatla satışa sunulması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir