Son zamanlar içerisinde OnePlus 10 serisi ile ilgili olarak çeşitli söylentiler ve sızıntılar gündeme geldi ve OnePlus amiral gemileri hakkında bir fikir ortaya çıkardı. Konuyla ilgili olarak tüm detaylar doğrulanmasa da, elde edilen son bilgilere göre, OnePlus’ın kurucu ortağı ve CEO Pete Lau OnePlus 10 Pro’nun lansmanının ne zaman gerçekleşeceği net bir şekilde belirlendi. 

Ocak 2020 OnePlus 10 Pro lansmanı yapılacak

41

Lau, Çin’in önemli sosyal platformu Weibo‘da OnePlus 10 Pro‘nun Ocak 2022 yılında kullanıcıların beğenisine sunulacağını gösteren bir gönderi aktardı. Söz konusu bu akıllı cihazın tam olarak lasnman tarihinin belirtilmemesine rağmen, şirketin yeni cihazları gelecek günler içerisinde olacak olan CES 2022 etkinliği esnasında yani 5 Ocak’ta tanıtılması bekleniyor. Bunun ardından ise OnePlus’ın resmi Weibo hesabı da “OnePlus 10 Pro yakında geliyor” şeklinde bir paylaşımla haberi doğruladı. Aynı zamanda, fark edileceği üzere standart kalıp bir OnePlus’dan bahsedilmiyor. Bunun sebebi ise, Çin merkezli şirketin muhtemel olarak gelecek ay içerisinde sadece Pro seçeneğini sunacak. Standart özelliğine sahip cihazlar sonraki zamana kalabilir. 

Küresel çip sıkıntısı yeni yılı olumsuz etkileyebilir

OnePlus 10 serisinin özellikleri ve bu detaylar hakkında konuşma yapılırken, 10 Pro’nun tam özelliklerinin sunulduğu sayda da içerisinde olmak üzere söz konusu bu telefonların ayrıntılarından bahseden pek çok rapor gündeme geldi. Bunun yanı sıra şirket, OnePlus 10 serisinin Snapdragon 8 Gen 1 işlemci sisteminden güç alacak. Hatırlatma yapmak gerekirse, OnePlus 10 Pro’nun arkasında büyük bir kamera çıkıntısının olması ile yeni bir tasarım benimsemesi bekleniyor. 120Hz yenileme desteğine sahip olan 6.7 inç Quad HD+ ekran üzerine kurulu olması bekleniyor. 12 GB’a kadar LPDDR5 RAM ve 256 GB’a kadar UFS 3.1 depolama özelliğinin de cihazda yer alması bekleniyor.

42

Kamera kısmına gelindiğinde ise cihazın pro-zoom özelliği desteği ile beraber arka kısımda üçlü kamera kurulumu yer alacak. Bunlar arasında ise 48 MP ana kamera, 50 MP ultra geniş lens ve 3.3x yakınlaştırma destekli 8 MP telefoto lens bulunacak. Aynı zamanda şirketin, OnePlus 9 serisinde yer alan 16MP selfie özelliğini, geliştirilmiş bir 32MP sensörle değiştirmesi de beklenenler arasındadır. OnePlus 10 Pro, en son elde edilen bilgilere göre mevcut 65W hızlı şarjdan bir yükseltme olan 80W hızlı şarj desteği ile güçlendirilen 5.000mAh pil özelliğine sahip olacak. Söz konusu bu akıllı cihazın Android 12 tabanlı Unified OxygenOS-ColorOS özelliğine sahip olması da beklenenler arasındadır. Cihaz ile ilgili elde edilen bilgiler şu an için bu kadardır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir