Microsoft OneDrive, kullanıcılarının dosyalarını paylaşmadan önce erişim izinlerini değiştirebilecekleri bir güncelleme üzerinde çalışıyor.

Microsoft, dünyanın en büyük yazılım şirketleri arasında bulunuyor. Şirket, birçok alanda faaliyet gösteriyor ve kullanıcıların hayatını kolaylaştırabilecek hizmetler sunarak her geçen gün kendini geliştiriyor ve kullanıcı sayısını artırmayı başarıyor.

Microsoft OneDrive, şirketin yıllar önce geliştirmiş olduğu ve hala gelişmeye devam eden bulut depolama hizmeti olarak karşımıza çıkıyor. OneDrive, son dönemlerde uygulamaya getirdiği yeni özellikler sayesinde Google Drive ile rekabet etmek istiyor. Bugün yayınlanan bir açıklamaya göre OneDrive, dosya erişimi için yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyor.

OneDrive, dosyalarınıza erişen kişilerde devrim yaratıyor!

Microsoft’a göre OneDrive, farklı kullanıcıların dosyalarına erişme şeklini daha da iyileştirecek bir güncelleme üzerinde çalışıyor.

Şirket yaptığı açıklamada, “Müşterilerin yeni bir bağlantı oluşturup seçilen uygulamaya yapıştırmadan önce bağlantı türünü ve izinlerini değiştirmelerine izin vermek için copylink komutunu güncelliyoruz” dedi.

Yeni güncelleme, kullanıcıların dosyalarına kimlerin erişebileceğini görmelerini kolaylaştırıyor. Bu güncellemeyle kullanıcılar bir bağlantıyı paylaşmadan önce izinleri kontrol edebilecekler. Şirket gün itibari ile güncellemenin dağıtımına başlamış durumda ancak bu özellikler, bu ayın sonunda kullanıcılara sunulacak.

Aslında hatırlarsanız Google Drive kullanıcılarına benzer bir özellik yıllar önce sunulmuştu. OneDrive bu konuda geride kalmış olsa bile açığı kapatmak istiyor gibi görünüyor.

OneDrive ve Microsoft Teams üzerinden dosya paylaşımını kolaylaştıran bir özellik yayımlandı

Araştırmalar, OneDrive’ın kullanım açısından Google Drive ve iCloud’un gerisinde kaldığını gösteriyor. Ayrıca yıllardır aynı bulut depolama hizmetini kullanan kullanıcılar OneDrive’ın uygulama deneyimi olarak daha aşağıda olduğu görüşünde.

Son yıllarda sunulan özelliklerin rakiplerin gerisinde kalması kullanıcıları olumsuz etkilemekte ve yeni özelliklere rağmen kullanıcı sayısı hiçte fena olmayan uygulamaya ilerleyen zamanlarda daha farklı özellikler de gelmesi bekleniyor.

Hizmetin pazarda daha fazla kullanıcı çekebilmesi için rakiplerinden daha farklı özellikler yayımlaması gerekiyor. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce OneDrive bulut depolama hizmeti nasıl? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi aşağıda belirtmeyi unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir