OneDrive ve Microsoft Teams üzerinden dosya paylaşımını kolaylaştıran bir özellik yayımlandı - Haberler - indir.com

OneDrive ve Microsoft Teams üzerinden dosya paylaşımını kolaylaştıran bir özellik yayımlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-18 15:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Bir seneden uzun bir zamandır hayatımızda olan koronavirüs salgını, birçok meslek gruplarının evden çalışma sistemine geçmesine sebep oldu. Evden çalışma düzeninde ise ön plana çıkan hizmetlerin başında ise Microsoft OneDrive gelir. konu ile ilgili olarak Microsoft büyük bir sürpriz yaparak OneDrive, SharePoint ve Teams kullanıcıları için karşıya yükleme sınırlarını güncelledi.

OneDrive ve Microsoft Teams ile dosya paylaşımı daha pratik oluyor

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft, özellikle OneDrive kullanıcılarının şikayetçi olduğu karşıya yükleme sınırları pandemi sürecinde 100 GB olarak değiştirildi. Bugün ise ortaya çıkan bu yeni güncelleme duyurusuyla beraber OneDrive karşıya yükleme sınırı 250 GB olarak belirlendi. 

Microsoft OneDrive for Business'a dosya geçmişi özelliği geliyorMicrosoft OneDrive for Business'a dosya geçmişi özelliği geliyor

Microsoft, bu yeni yükleme desteğini, bu ayın son günlerine doğru kullanıma sunacak. Fakat genel kullanım için 2021 ilk çeyreğini yani Mart ayını beklemek gerekecek. Söz konusu bu yeni güncelleme ile evden çalışmak durumunda olan dışında kişisel amaçlar için OneDrive kullananlara özel yine aynı limiti kullanmak mümkün olacak. OneDrive'ın dışında ise Microsoft Teams ve SharePoint kullanıcıları da bu karşıya yükleme limitinden faydalanabilecek.

Microsoft SharePoint, şirket içi dosya paylaşımı için özel olarak hazırlanan bir yazılımdır. Microsoft Teams ise, tıpkı Zoom gibi görüşme gerçekleştirebileceğini yine OneDrive üzerinden de dosya paylaşımı yapabileceğiniz, Zoom'a karşılık rakip olan ücretli bir yazılımdır. Microsoft Teams, pandemi sürecinde Zoom'ın yaşadığı güvenlik sorunları sebebiyle en çok tercih edilen alternatiflerden biri olarak karşımıza çıkıyor. 

OneDrive kullanımı nasıldır ve ne işe yarar?

OneDrive, Microsoft tarafından geliştirilen bir çevrimiçi dosya paylaşma ve depolama programıdır. Kullanıcılar, Microsoft hesapları ile bağlanabildikleri OneDrive hesaplarına Chrome, Edge, Firfox, Safari, Opera gibi popüler internet tarayıcıları üzerinden veya Android ve iOS uygulaması üzerinden ulaşım sağlanabiliyor.

Fakat OneDrive karşıdan yükleme özelliğini kullanmak için Microsoft OneDrive sayfasını ya da masaüstü uygulamasını tercih etmek gerekir. OneDrive nasıl kullanılır? Sorusunun cevabı ise Microsoft destek sitesinde şu şekilde anlatılıyor:

–  OneDrive web sitesinde Microsoft hesabınızla oturum açın ve dosyaları eklemek istediğiniz konuma göz atın

–  Karşıya Yükle’yi seçin.

–  Karşıya yüklemek istediğiniz dosyaları belirleyin ve Aç’ı seçin.

Her ne kadar OneDrive iş insanları tarafından sıklıkla kullanılıyor olsa da, halen son kullanıcı tarafından gizemini de korumaya devam ediyor. Bunu, OneDrive ne işe yarar sorusunun halen Google aramalarında en üst sırada yer almasından anlamak gerekiyor. OneDrive ile ilgili olan bu değişikliklerin gelecek günlerde ne gibi kolaylıklar sağlayacağı merak konusudur. Bunu da gelecek günlerde anlamak mümkün olacak. 

 


Microsoft’tan OneDrive’a Küçük DokunuşlarMicrosoft’tan OneDrive’a Küçük Dokunuşlar
Skype ve OneDrive uygulamaları birleşiyorSkype ve OneDrive uygulamaları birleşiyor
Microsoft OneDrive’a iOS Live Photo desteği gelecekMicrosoft OneDrive’a iOS Live Photo desteği gelecek

PAYLAŞ