Dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından biri olan CES, bu yıl da salgını engeline takıldı. CES 2022 fuarı Omicron varyantı sebebiyle erkenden son bulacak. Las Vegas’ta gerçekleşen Tüketici Elektroniği Fuarı (CES), Omicron varyantıyla beraber oluşan büyük riske rağmen iptal edilmedi. Ancak bir erteleme kararı alındı. Normal şartlarda 5 Ocak – 8 Ocak tarihleri arasında açık kalması planlanan CES 2022 fuarı, bir gün önce yani 7 Ocak tarihinde son bulacak. 

Elon Musk’tan uzaya insan gönderme hakkında açıklamalar

Omicron varyantı sebebiyle CES’e daha önce katılacağı belirten pek çok firma bu kararından vazgeçmek zorunda kaldı. Konuyla ilgili olarak yapılan resmi açıklamalarda BMW, Mercedes-Benz, General Motors, Microsoft, Intel, Google Lenovo, Hisense, T-Mobile, AT&T, Amazon, Meta, Waymo ve daha pek çok firma fuardan çekilme kararı verdiğini açıkladı. Bu şirketler fuar alanında fiziksel olarak varlıklarını iptal etti, hatta duyurularını da direk olarak sanal ortamdan çektiler. 

10

CES 2022’nin erken bitmesine sebep olan Omicron nedir?

Aktarılan bilgilere göre Omicron varyantı Afrika’dan geldiği bilinen ve mutasyona uğramış SARS COV-2 virüsüdür. Dünya Sağlık Örgütü tarafından endişeye sebep olan varyantlar arasında yer alan beşinci varyant olma konumunda yer alıyor. Bu durumdan daha önce de Avrupa, Asya ve Avustralya’da farklı şehirlerde ve ülkelerde tespit edilen omicron varyantı, Türkiye’de de tespit edildi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) varyant için “Omicron’un küresel düzeyde daha fazla yayılma potansiyeli yüksektir” açıklamasında bulundu. DSÖ tarafından yayınlanan bilgilendirme metninde, Omicron’un pek çok kez mutasyona uğramış farklı bir varyant olduğunu belirterek, bağışıklık sisteminden kaçma ve yüksek seviyede bulaşıcı olma özelliği ile endişeleri artırıyor. Omicron varyantı her geçen gün hızla yayılmaya devam ederken pek çok ülkede, bu varyanta dair çalışmalarına devam ediyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir