Bugün önemli açıklamalarda bulunan Elon Musk, insanların en erken 5 sene arasında insanlığın Mars’a yerleşebileceğini söyledi.

Bir süredir uzayda bir yaşam olduğunu ve insanların uzayda yaşayabileceğini savunan Musk hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda Twitter hesabından Tesla hisselerini satıp satmama mevzusunda anket açmış ve ardından satışa çıkaracağı söylediği hisselerin neredeyse hepsini satarak takipçilerini çok şaşırtmıştı.

Hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye çalışan Musk bugün, Bitcoin’in esrarengiz mucidi ile alakalı mühim bir açıklama daha yaptı. Tesla ve SpaceX gibi dünya devi firmaların kurucusu olan Elon Musk, son dönemlerde her açıklamasıyla gündem oluyor. Bugün yine manşetleri süsleyen Musk yapmış olduğu açıklamayla herkesi heyecanlandırdı.

Elon Musk SpaceX hakkında önemli açıklamalar yaptı

Ekon Musk sahibi olduğu SpaceX firmasının insanları Mars’a ne vakit götürmeye başlayacağını açıkladı. Bugün meşhur yayıncı Lex Friedman ile bir podcast’e misafir olan Musk, Friedman’ın sorularını yanıtladı.

“SpaceX insanları ne vakit Mars’a götürmeye başlayacak?” sorusuna biraz düşündükten sonrasında yanıt veren Elon Musk, “En erken 5 sene, en geç 10 sene arasında insanları Mars’a götürebileceğiz” dedi.

Musk’ın açıklamalarına göre bu sürenin belirlenmesindeki en önemli şeylerden biri tasarlanan uzay aracının hayati bir öneme sahip olması.Bütün olay aracın tasarlanmasında. Uzay mekiği bugüne kadar tasarladığımız en karmaşık ve en gelişmiş roket. Uzay mekiğinin yörüngedeki ve Mars’taki ağırlığını hesaplamak ve aracı buna göre optimize etmek bizim başlıca görevimiz” açıklamasını yapan Musk, uzay aracının sorunsuz olmasını istediğini de sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz Mart ayında daTwitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda SpaceX mekiğini 2030 yılından ilkin Mars’a indireceğini söyleyen Musk, bu mevzuda fazlaca iddialı gibi görünüyor.

Aralık ayının başlangıcında Time dergisine verdiği bir röportajda Mars’a seyahatin ne vakit gerçekleşeceği sorulduğunda meşhur milyarder, “Önümüzdeki 5 sene içinde Mars’a iniş yapamazsak oldukca şaşırırım” diyerek ne kadar iddialı bulunduğunu göstermişti.

Toplamda 1000 tane yıldızlararası uzay mekiği inşa etmek isteyen SpaceX CEO’su, her gün 3 tane uzay mekiğini fırlatarak toplam 1 milyon insanı Mars’a göndermeyi hedefliyor. Musk bununla beraber uzay yolculuğunun toplamda 6 ay süreceğini ve Mars’a gidecek ilk insanların orada kalıcı bir yerleşke kurmasını da planladığını açıklamıştı. Bazı uzmanlar ise Musk’ın bu planın gerçekleşmesinin oldukça zor bulunduğunu ve bu kadar oldukça uzay mekiğinin bu kadar kısa bir müddette fırlatılamayacağını öne sürdü.

Eğer Musk’ın hedefleri gerçek olursa dünyanın 5 sene sonra bilimkurgu filmlerini aratmayan bir gerçeklik içine gireceğini söyleyebiliriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir