Nvidia RTX 40 serisi için yeni açıklamalar geldi. Şirket CEO’su yeni modeller ve fiyatları hakkında detayları paylaştı.

Nvidia, gerçekleştirdiği özel etkinlikte şirketin yeni donanımlarını ve mali durumunu açıkladı. Etkinlikte önemli açıklamalar yapan Nvidia CEO’su Jensen Huang mali raporunun ardından RTX 40 serisine dair de merak edilenleri duyurdu. Açıklamalarda en önemli detaylardan birisi fiyatlandırma konusunda yeni bir politikaya geçilecek olmasıydı. Zira yeni ekran kartlarının satışlarını arttırmak adına stokları tüketmek isteyen Nvidia, bu kapsamda fiyatlarda indirime gidecek.

NVIDIA RTX 4070 özellikleri ortaya çıktı

RTX 40 ailesi Eylül’de tanıtılacak

CEO, GTC 2022 kapsamında yeni ekran kartlarının tanıtılacağını söyledi. 19 Eylül ile 22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte, uzun zamandan beri merak edilen RTX 40 ailesine dair tüm detayları öğrenebileceğiz. Şu ana kadar gelen bilgilere göre serinin en iddialılarından birisi olacak RTX 4090 GDDR6X, 24 GB VRAM ve 384 bit veri yoluyla gelecek. Önceki nesillere göre önemli bir iyileştirmenin yapılacağı yeni seri, Nvidia’nın performans konusunda önemli bir avantaj elde etmesini sağlayacak.

Yeni ekran kartlarının yanı sıra mevcut ekran kartlarındaki indirim ve fiyat değişikliklerine de değinen Huang konuyla ilgili olarak “Stratejimiz, satışları azaltarak önümüzdeki çeyrek için hazırlıklarımızı tamamlamak. Beklediğimiz mali durumdan ne yazık ki uzaktayız ve makro duruma bakıldığında pek iç açıcı değil. Yeni nesil ürünlerimizi sunabilmek için mevcut ekran kartlarımızdaki fiyatlandırma politikasında değişikliğe gittik.” dedi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir