Android 12 tabanlı yeni arayüz olan Nothing OS resmi olarak duyuruldu. Diğer Android üreticilerini kıskandıracak özelliklerle gelen Nothing OS’un özellikleri hakkında tüm detaylar haberimizde yer alıyor.

Nothing OS Apple benzeri bir ekosistem deneyimi yaşatacak

Son dönemde en çok beklenen Android telefon, Nothing Phone (1) duyuruldu. Dış tasarımıyla dikkat çeken akıllı telefon, yazılım tarafında Nothing OS adlı Android arayüzünü kullanacak. Peki ya Nothing OS özellikleri ve tasarımı neler sunacak?

“Android’in en iyisi” Nothing OS kullanıcılara neler sunuyor?

OnePlus’ın kurucusu Carl Pei’nin yeni markası Nothing, ilk akıllı telefonunu henüz resmi olarak duyurdu. Nothing OS, Nothing Phone 1’in donanımının yanı sıra ve kendi Android arayüzüyle de öne çıkmayı başardı. Android’e dayalı olarak, akıllı telefonun özelliklerine mümkün olduğunca yakın olacak şekilde ayarlanmış hiçbir işletim sistemi yoktu. Tüm bu durumu tersine çevirmek adına tasarlanan Nothing OS kullanıcıların dikkatini çekmeyi başardı.

Yayın sırasında Carl Pei, Nothing OS ile kararlı ve pürüzsüz bir arayüz sağlamak istediğini söyledi. Bu sayede iOS’tan alışık olduğumuz basitlik kavramını Nothing OS’la Android’e geliyor. Sonuç olarak, diğer Android telefon üreticileri tarafından reklam olarak yüklenen kullanıma hazır uygulamalar olmayacak ve önceden yüklenmiş uygulamaların sayısı minimumda tutulacaktır.

Bloatware (önceden yüklenmiş kullanıma hazır uygulamalar) içermeyecek olan arayüzün öncelikle hız ve sorunsuz çalışmayı hedeflediğine dikkat çekildi. Ayrıca donanım ve yazılımın, Nothing tarafından tasarlanan özel aletler, yazı tipleri, sesler ve arka planlarla “konuşacağı” söylendi.

Bunun yanı sıra Nothing arayüzü ile üçüncü parti uygulamaların kullanımı başka bir boyuta getiriliyor. Carl Pei, lansman sırasında Tesla’nın elektrikli araç uygulamasına bir örnek verdi. Pei’ye göre Tesla modellerini telefonun hızlı ayarlarından kontrol etmek mümkün olacak. Hızlı Ayarlar özelliği sayesinde cihazınızdan kapıları açabilir, klimayı açabilir veya araç aküsünü görebilirsiniz.

Ayrıca arayüzde bir oyun modunun bulunduğu da belirtilmiş. Bu modla birlikte ses ve grafiklerin mükemmel bir şekilde senkronize olacağı ve oyundaki bildirim sayısının da minimum düzeyde olması garanti altına alınacağı söylendi.

Tüm bu özelliklere baktığımızda Nothing OS’un Android dünyası için gerçekten önemli bir yenilik olduğu söylenebilir. Peki sizler Nothing OS hakkında neler düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir