OnePlus’ın kurucu ortaklarından Carl Pei tarafından yapılan ilk Nothing ürün duyurusu, Nothing OS oldu.

Akıllı telefon pazarıyla ilgili ilginç olan şey, sürekli yeni bir markanın ortaya çıkması. Bir üretici, diğer üreticilerin yapamadığı veya yapmayacağı bir yeniliği kullanıcılarına sunduğunda, doğal olarak dikkat çeker. Hiçbir şey, bunun dışında büyüyen işletmelerden biri olmaya hazır değildir. Bugün şirket, etkinliğinde Nothing OS arayüzünü ve ekosistemini duyurdu.

Şirketin kurucusu Carl Pei tarafından gerçekleştirilen yeni tanıtımda, ilk Nothing Phone üretimi için tarih de paylaşıldı.

Nothing OS, Apple’a benzer bir ekosistem sunacak

Şirketin amacı, kendi Android tabanlı arayüzü ile entegre bir ekosistem oluşturmak. Bu noktada Apple’a benzedikleri ve tarzlarının da Apple’ı andırdığı söylenebilir. Bugün yapılan açıklamaya göre Nothing OS, sadece telefona hayat vermekle kalmayacak, aynı zamanda diğer ekosistemlerle uyumlu çalışmasını da sağlayacak.

Nothing OS için sade tasarım detayı tanıtımda sık sık üzerinde durulan bir konuydu. Tabi bu yeni işletim sisteminde uygulama üreticileri tarafından uygulamalar reklam vermeye hazır olmayacaktır. Ve önceden yüklenmiş uygulamaların sayısı diğer üreticilere göre yüzde 40 daha azdır.

OnePlus 8, 8Pro, 8T ve 9R için Oxygen OS 12 yayımlandı

Kendi ses kayıt uygulamasından widget tasarımına kadar ilginç bir deneyim sunduğu reklamı yapılan Nothing OS’un Android için Apple olduğunu iddia ediyor. Ana renklerin siyah ve beyaz olacağı işletim sisteminin tüm Android cihazlarda çalışan bir launcher olarak da piyasaya sürüleceği açıklandı. Yani Nisan ayında Google Play’den indirmek istediğiniz uygulamalarla Nothing OS’den bir şeyler deneyebileceksiniz.

Beklediğimiz detay Hiçbir Şey Telefon. Etkinlik sırasında bu telefonla yaz aylarında buluşacağımız duyurulmuştu. Bu bahar, kullanıcı arayüzünü bir uygulama olarak kolayca kurabilecek ve test edebileceksiniz. Muhtemelen ilk etapta bu ürün yelpazesi ilk etapta Türkiye’de satışa sunulmayacak.

Peki siz bu yeni atılım hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir