Nintendo hakkında son dönemlerde gündeme gelen taciz iddialarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Nintendo Amerika Başkanı Doug Bowser iddiaların araştırıldığını söyledi.

Son yıllarda farklı şirketlerin gündemde olmasına neden olan cinsel taciz olayları şimdi Nintendo ile yeninde gündeme geldi. Cimsel ayrımcılık ve taciz olaylarının yaşandığı iddia edilen Nintendo, durumu titizlikle takip ediyor. Zira Nintendo Amerika Başkanı Doug Bowser tarafından yapılan açıklamalarda iddiaların araştırıldığı ve konuyla ilgili gelişmelerin aktarılacağı belirtildi.

Microsoft cinsel taciz ve ayrımcılık politikalarını gözden geçirecek

Activision Blizzard’ı eleştirmişti

Nintendo’daki olayların bu kadar gündeme gelmesinin başka bir nedeni de var. Zira daha önce yaşanan Activision Blizzard skandalı sonrasında açıklama yapan Nintendo, durumu “üzücü ve rahatsız edici” olarak tanımlamıştı. Üstelik bu açıklamaların hemen ardından Nintendo’daki kadın yönetici sayısının arttırılma sözü verilmişti.

Activision Blizzard’a bir tepki de Nintendo’dan geldi

Ancak bu açıklamaların üzerinden çok geçmeyen Nintendo oyunlarını test eden kullanıcıların Kotaku’ya yaptığı özel açıklamalar gündemde şok etki yarattı. Test kullanıcıları, şirkette çeşitli taviz ve ayrımcılıkla karşı karşıya kaldığını iddia etti. İddialar arasında ücret farkları, test eleştirilerini bastırma girişimleri gibi farklı iddialar yer alıyor. Üstelik kadın çalışanlar Nintendo’da yüzde 37, oyun testçileri arasında ise yüzde 10 kadın çalışanın olmasından dolayı rahatsız.

Nintendo soruşturması nasıl sonuçlanacak?

Şu anda şirket içinde incelenen konunun nasıl sonuçlanacağı bilinmiyor. İşten çıkarmalar, yeni düzenlemeler gibi farklı kararlar alınabilir. Ancak tüm dünyada yankı bulan bu olaylar sonrasında Nintendo’nun kabul görecek bir karar alması gerektiği düşünülüyor. Zira diğer şirketleri eleştirirken şirket içinde böyle bir olayın yaşanması, Nintendo için işlerin tamamen terse dönmesine yol açabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir