Şirketin yönetim kurulu Perşembe günü yaptığı açıklamada, Microsoft Corp’un (MSFT.O) , en son yıllık toplantısında geçen bir hissedar önerisine yanıt olarak cinsel taciz ve cinsiyet ayrımcılığı politika ve uygulamalarının etkinliğini gözden geçireceğini söyledi.

Kurul, incelemenin, 2019’da başlayan bir kurul komitesi soruşturmasının Bill Gates’i kapsadığı iddiaları da dahil olmak üzere, son yıllarda şirket yöneticilerine ve üst düzey yöneticilerine yönelik herhangi bir cinsel taciz soruşturmasının sonuçlarını içeren bir şeffaflık raporu üreteceğini söyledi.

İncelenen vakaların sayısı ve çözümlerine ilişkin verilerin de, yöneticiler de dahil olmak üzere çalışanları cinsel taciz veya cinsiyet ayrımcılığından sorumlu tutmak için atılan adımların yanı sıra incelemenin bir parçası olması bekleniyor.

Microsoft politikalarını yeniden düzenleyebilir

Microsoft, geçen yıl, şirkete 2019’da bu kişiyle romantik bir ilişki başlatmaya çalıştığının söylenmesinden yaklaşık 20 yıl önce, kurucu ortak Bill Gates’in bir çalışanla ilişkisi hakkında bir soruşturma yürüttüğünü söyledi.

Gates, 2020’de Microsoft yönetim kurulundan istifa etti. Daha önceki kamuoyu yorumlarında, Gates’in bir sözcüsü, ayrılışının soruşturmayla bağlantılı olduğunu reddetti.

Bill Gates’e Gates Vakfı e-posta adresine gönderilen bir yorum talebi hemen geri gönderilmedi.

Microsoft hissedarları cinsel saldırı raporları için yeni bir karara imza attı

Microsoft’un yönetim kurulu, incelemeye yardımcı olması için dışarıdan hukuk firması Arent Fox’u tuttuğunu ve sonunda Arent’in bulgularını ve tavsiyelerini detaylandıran raporun bir versiyonunu kamuoyuna açıklayacağını söyledi.

Şirket tarafından resmi açıklama yapıldığında sizlerle paylaşacağız. Peki sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz neler?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir