Aylardan biri dünya gündeminde yer alan Activision Blizzard skandalı ile ilgili yeni bir açıklama Nintendo’dan geldi. Şirket yaptığı açıklamada durumu tam olarak hayal kırıklığı şeklinde yorumladı.

Geçtiğimiz aylara Activision Blizzard’ta yaşanan olaylar damga vurdu. Yargı sürecinin başladığı olay ile ilgili bugüne kadar Sony gibi pek çok farklı şirket değerlendirmeler yaparken bu şirketlere Nintendo da dahil oldu. Yargı ve araştırma süreci ile ortaya pek çok farklı belge evrak çıkarken, Nintendo tarafından yapılan değerlendirmelerde durum tam bir hayal kırıklığı olarak değerlendirildi ve şirket tarafından yapılan açıklamaların kabul edilmediği belirtildi. Nintendo adına açıklama yapan kişi Doug Bowser oldu. Nintendo Amerika’nın ve şirketin en yetkili isimlerinden bir tanesi olan Doug Bowser yayınladığı yeni mesajında şirket hakkında sert ifadeler kullandı.

“Üzücü ve rahatsız edici…”

“Hepinizle birlikte Activision Blizzard ile ilgili en son gelişmeleri ve şirkette devam eden cinsel taciz ve toksidite raporlarını takip ediyorum. Bu gelişmeleri üzücü ve rahatsız edici buluyorum. Hem benim değerlerime hem de Nintendo‘nun inançlarına, değerlerine ve politikalarına ters düşüyorlar. Sektördeki her şirket, herkesin saygı gördüğü ve eşit muamele gördüğü bir ortam yaratmalı. Ve herkes bunu yapmamanın sonuçlarını anlamalı.” diyen Doug Bowser, bu mesajı ile ayrılık iddialarının gündeme gelmesine neden oldu.

Resmi olarak açıklanmamış olsa da şirket dava sürecini yakından takip ediyor ve olası bir haksızlık halinde Nintendo ile Activision Blizzard arasındaki tüm bağların kopması bekleniyor. 

Farklı iddialar gündeme gelecek mi?

Şirket içerisinde yaşanan taciz ve benzer olayların sadece şirket ile sınırlı kalmadığı, yaşanan olaylar ile net bir şekilde görüldü. Pek çok yetkili ismin bu durumları bilmesine rağmen izlemeyi tercih ettiği de biliniyor. Bununla birlikte arka arkaya çıkan skandallarının ardından yeni bir skandalın ve olayın yaşanıp yaşanmayacağı da bilinmiyor. Bu nedenle oldukça zorlu bir dönemden geçen Activision Blizzard için şu anda alınacak sonuçlar her zaman ciddi bir olumsuzluk yaratacak.

Yapılacak yargılamaların ardından şirketin haksız bulunması ve gündemdeki iddiaların doğru olduğunun kanıtlanması şirketin pek çok iş ortağı ile artık çalışamamasına yol açabilir. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir