Neuralink’in kurucu ortağı ve eski CEO’su olduğuna inanılan Max Hodak, geçen yıl Elon Musk’ın şirketinden istifa etmişti. Bloomberg’in web sitesinde yayınlanan yeni bilgilere göre, yönetici şu anda 160 milyon dolar değerinde başka bir Brain Computer Interface (BCI) şirketinin başına geçti.

Elon Musk’ın Neuralink projesi kötüye gidiyor

Science Corp, Hodak’ın yeni şirketi ve BCI ile çalıştığı için Neuralink’e rakip olarak geri dönmeye karar verdi. Kurucu ortağın şirketten kendi isteğiyle mi ayrıldığı yoksa kovulduğu da belli değil. Beyin-bilgisayar arayüzü endüstrisinde bile, 160 milyon dolarlık fon, Musk’ın şirketinden sonra ikinci sırada. Bu şirketler göründüğü kadar benzer değiller.

Neuralink’in aksine, Science Corp kafanızı kesmeyecek ve içine bir çip yerleştirmeyecek. Açıklandığı gibi şirket, hastanın optik siniri yoluyla bilgi göndermek için ışığı kullanan fotonik teknolojiyi kullanıyor, bu nedenle teoride aşırı engelli kullanıcılar tedaviden yararlanabilir.

Max Hodak konu hakkında yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“Önemli karşılanmamış ihtiyaçları olan yüksek düzeyde engelli bir hasta popülasyonu öngörüyoruz. Bu, yalnızca bir implantla değiştirilebilir”

Yeni şirket Neuralink’in rakibi olacak

Yönetici, girişimin tavşanlarda körlüğü tedavi etmek için Science Eye adlı bir prototip geliştirdiğini söylüyor. Temel olarak test, beyin ile cihaz arasında iletişime izin vermek için tavşanın optik siniri üzerine 2 mm’lik bir LED film yerleştirmeyi içeriyordu.

Hodak’ın hedefi birkaç yıl içinde insan denemeleri yapmak ama henüz bir tahmin yok. Neuralink bu yoldan giderse, deneme oldukça uzun sürecektir. Her halükarda, Musk’ın şirketi gibi, Science Corp da çeşitli özel ihtiyaçların tedavisine yardımcı olabilecek teknoloji sağlamayı umuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir