Kötü haber ise Elon Musk’ın geçtiğimiz yıllarda tanıttığı Neuralink projesinden geldi. Musk’ın “Chip in the Brain” projesinde yer alan 23 maymundan 15’i öldü.

Dev bir tapınak teknolojisi şirketinin sahibi Elon Musk, geçtiğimiz yıllarda ‘Neuralink’ projesini tanıtmış ve çok sayıda olumsuz eleştiriye maruz kalmıştı. Elon Musk’ın eleştiri yağmuruna tutulan yeni teknolojisi, insan beynine yerleştirilen çiplerle insanları bilgisayarlara bağlamayı içeriyor. Bir süredir devam eden bir proje hakkında Geçen yıl geliştirildi ve Neuralink ile oyun oynayan bir maymunu gösteren bir video gösterildi.

Musk’ın bu yeni projesi ilginç olsa da birçok kişi bunu tehlikeli ve korkutucu olarak nitelendiriyor. Bu arada Elon Musk’ın beyin çipi şirketi geçtiğimiz günlerde iddialarla gündeme geldi. Hayvan savunucuları, ölümcül araştırmanın Neuralink teknolojisi kullanılarak 23 maymun üzerinde yapıldığını söyledi. Şimdi, New York Post ve Business Insider tarafından ortaya çıkarılan 700 sayfalık bir belgede, söz konusu 23 maymundan 15’inin öldüğü tespit edildi.

Hayvan Hakları Grubu üyesi ve Sorumlu Tıp Merkezleri Komitesi (PCRM) üyesi olan Jeremy Beckham, beyin implantı olan hemen hemen her maymunun acıdan öldüğünü söyledi. Beckham ise Neuralink’in hayvanı kasten sakatladığını söyledi.

Elon Musk artık Mars’ın imparatoru!

Ayrıca Neuralink, iddialarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu projeye son verilmeli mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir