Netflix oyun alanında hamle yaparak abonelerine oyun imkanı da sunmaya başarmıştı. Ancak kullanıcıların oyunlara ilgi göstermemesi, farklı iddiaları da gündeme getirdi.

Netflix, oyun katalogu ile oyun alanında da iddialı olmak istediğini net olarak gösterdi. Mobil oyunlar ile içeriklerin dışında oyun oynamak isteyenlere de aynı uygulama ile yanıt vermek isteyen Netflix, hedeflerinin çok uzağında. Zira paylaşılan son istatistikler, ilginin çok düşük olduğunu gösteriyor.

iOS için Netflix indir

Android için Netflix indir

Netflix oyunlar tutmadı

Yapılan son güncellemelere göre Netflix oyunlar, kullanıma sunulduğu ilk günden bugüne kadar 23.3 milyon indirme aldı. 221 milyon aboneye sahip olan Netflix’te abonelerin sadece yüzde 1’i oyunlara ilgi gösterdi.  Netflix abonelerinin oyunlara ilgi göstermemesi, Netflix için yeni bir sorunun daha ortaya çıkmasına neden oldu.  Bu konuda ciddi yatırımlar yaparak oyun kütüphanesini geliştirmeye çalışan Netflix’in bundan sonraki süre içinde neler yapacağı merak ediliyor. Öyle ki bazı iddialarda oyun projesinden çekileceği ya da arka plana atılarak yeni geliştirmelerin yapılmayacağı konuşuluyor.

Henüz Netflix cephesinden resmi bir açıklama gelmemiş olsa da güvenilir kaynaklarda yer alan iddialar, Netflix oyunlar için yeni bir gelişmenin yaşanabileceğini gösteriyor.

Netflix’ten tarihi abone kaybı açıklaması

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir