Dijital film ve dizi platformu olan Netflix’in geçtiğimiz 3 aylık dönemde yaşadığı abone kaybı ve gelir miktarları açıklandı. Şirketin yapmış olduğu açıklamaya göre platformun rekor seviyede abone kaybı yaşadığı bildirildi. Ancak bu abone kaybına rağmen Netflix’in gelirlerinde artış yaşandı. Ülkemiz dahil dünyanın popüler çevrimiçi dijital platformlarında olan Netflix, hala zirvede bulunurken Nisan ayında yaptığı açıklama ile önceki 3 aylık dilimde 200 bin civarında abone kaybı yaşadığını açıklamıştı. Bu rakam oldukça önemli olurken, önceki 10 yıllık dönemde sürekli olarak büyümüş ve çeyrek dönemleri ise artıda geçirmişti. Ancak yeni yaşanan gelişme ile şirketin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayan çeyrek dönem verilerini açıkladı. Açıklanan rakamlar ile şirket için tehlikeli rakamların gerçekleştiği gözüküyor.

Android için Netflix indir
iOS için Netflix indir

Netflix 1 milyona yakın abone kaybı yaşadı

6

Yapılan açıklamalara göre şirketin 970 bin abone kaybı yaşadığı bildirildi. Netflix’in açıklamış olduğu bu abone kayıp sayısı, şirketin en büyük kaybı olarak tarihe geçiyor. Ancak şirket yetkililerinin önümüzdeki üç aylık periyot için oldukça umutlu oldukları da ifade ediliyor. Öyle ki paylaşılan rapora göre Netflix, içinde olduğu çeyrekte 1 milyon yeni abone kazanmayı hedefliyor. Platformun anlık kullanıcı sayısının ise 220.67 milyon seviyesinde olduğunu belirtelim. Yayınlanan raporda gelirlerden de bahseden şirket, abone kaybına rağmen kasasına daha fazla para sokmayı başarıyor. Buna göre son çeyrekte 7.9 milyar dolar pazara kazanan Netflix’in kasasına soktuğu bu para geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 8.6 daha fazla olduğu ifade ediliyor.

Tüm giderler çıktıktan sonra Netflix’in cebine ise 1.4 milyar dolar kar kaldığı belirtiliyor. Bu rakam geçen yılın aynı döneminden yüzde 6.5 daha yüksek olduğu gözüküyor. Netflix’in bu açıklamaları doğrultusunda şirketin küçülmesinin devam edeceği bekleniyor. Abone kayıplarının devam etmesi, kasaya giren parayı azaltacak ve hisse senetleri de tehlikeye girmiş olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir