Şifre değiştirmek yerine ortak kullanımı kaldırmak adına Netflix kişi kaldırma özelliği uygulamaya ekleniyor. İşte detaylar.

Netflix’in yeni özelliği sayesinde cihazlar hesaptan direkt olarak çıkarılabilecek. Bu özelliği kullanmak için hesabınıza giriş yapmalı ve ardından hesap ayarlarını açmanız gerekiyor. Ardından ayarlar `Güvenlik ve Gizlilik` sekmesinin önce “İzinleri ve cihazlarını yönet` seçeneğini görebileceksiniz. İşte detaylar;

Netflix’in popüler dizisi Stranger Things VR oyunuyla geliyor

Netflix, hesapların birlikte kullanılmasını istemese ve buna yönelik adımlar atsa da birçok kişi hala aynı hesabı kullanıyor. Hesabınıza erişebilen ancak artık sizinle etkileşime geçemeyen insanlardan kurtulmak için yapabileceğiniz tek şey şifrenizi değiştirmekti. Ancak Netflix’in yeni yayımladığı ‘Erişim ve Cihaz Yönetimi’ özelliği ile artık hesap şifrelerinizi değiştirmeye gerek kalmayan cihazları ve kişileri kaldırabilirsiniz.

Birincisi, bu özelliğin sadece insanlara ait olmamalı. diyelim ki geçici olarak bir otelde konaklıyorsunuz ve otelin TV’sinden Netflix hesabınıza giriş yapıyorsunuz. Fakat yoğunluktan dolayı hesabınızdan çıkış yapmayı unuttunuz ve bir anda hatırladınız. Bu yeni özellikle sayesinde şifre değiştirmek yerine unutulan cihazı sistemden kaldırabilirsiniz. hesabınıza bağlı cihazları tek tıkla devre dışı bırakabileceksiniz.

Netflix’in yeni özelliği nasıl kullanılır?

Yeni özellik artık tüm hesaplar için etkin. Bu Özelliği kullanmak için hesabınıza giriş yapmalı ve ardından hesap ayarlarını açmalısınız. Ayarlar ‘Güvenlik ve Gizlilik’ altında, önce “İzinleri ve cihazlarını değiştir” başlığını göreceksiniz. Bu sekmeye tıkladığınızda hesabınızın için kullanılan cihazları, içeriğin bu cihazlarda en son ne zaman görüntülendiğini ve cihazla ilişkili profilin görebileceksiniz. Bir cihazı kapatmak istediğinizde tek yapmanız gereken “Çıkış” seçeneğini seçmek. Bundan sonra herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur.

Sonuç olarak yeni Netflix’in özelliği çok kullanışlı ama siz yine de olası güvenlik ihlallerine karşı tedbirli olmak istiyorsanız şifrenizi düzenli olarak değiştirmenizde fayda var. Peki siz Netflix’in bu özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz.

iOS için Netflix indir

Android için Netflix indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir