Stranger Things adlı televizyon dizisinin Stranger Things VR adında spin-off’u olacak. Geliştirme, tanınmış bir VR stüdyosu tarafından gerçekleştiriliyor.

VR geliştiricisi Tender Claws (The Under Presents, Virtual Reality 2), dizi serisine dayanan Stranger Things VR’yi geliştirmek için Netflix ile ortaklık kurdu. Stranger Things VR, Netflix’in medya tekliflerini çeşitlendirmek için geniş oyun girişiminin bir parçası olarak geliştirdiği ilk tam VR oyunu olacak. Geliştirici şirket daha önce animasyon dizisi Eden’e dayanan Eden Unearthed adlı ücretsiz VR mini oyununu da piyasaya sürmüş ve ilgi görmüştü.

Stranger Things VR neler sunacak?

Önümüzdeki yıl tüm büyük VR platformlarında piyasaya sürülecek olan psikolojik, korku ve aksiyon oyunu, sizi dördüncü sezonun ana düşmanı Vecna’nın yerine koyacak. Stranger Things VR, 2023 kışında “büyük VR platformlarında” piyasaya sürülecek ve henüz resmi fiyatlandırma hakkında bir bilgi yok. Muhtemelen önümüzdeki aylarda daha fazla bilgi gelecek.

Geliştirici ekip, Sanal Gerçeklik 1 ve 2’nin yanı sıra The Under Presents ile çarpık, gerçeküstü dünyalar için bir ustalığa sahip olduğunu ve ortamdan nasıl yararlanacağını bildiğini kanıtladı. Tender Claws’a göre Stranger Things VR, serinin “yeni bir bakış açısıyla” yaşanmasına olanak sağlayacak. Bilinmeyen gerçekleri keşfetmenin yanı sıra, hayranların en sevdiği karakterlerin rüyalarını istila edecek. Telekinetik yetenekleri kullanarak insanlarla ve yaratıklarla savaşacak ve Vecna’nın Eleven ve Hawkins’e karşı intikamını planlamasına yardım edecek.

Netflix Games kitaplığına 4 yeni oyun ekledi

Netflix ve sanal gerçeklik birleşimi

VR endüstrisinin son zamanlardaki gelişimini takip edenler, Netflix’in zaten birkaç VR deneyimine sahip olduğunu hatırlayacaktır. 2017 yılında şirket, Stranger Things evreninde bir VR deneyimi başlattı.
Akış hizmetinde ayrıca, kullanıcıların Netflix’i sanal bir ekranda izlemelerini sağlayan bir sanal gerçeklik uygulaması var.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir