Netflix akışların ve oyunların ardından şimdi spora yatırım yapmayı planlıyor. Şirketin ilk hedefi ise tenis.

Netflix farklı alanlara yaptığı yatırımlarla kullanıcılar için platformu çok daha cazip hale getirmeyi hedefliyor. Böylece fiyatlandırmayı da uygun hale getirmek isteyen Netflix, spor odaklı yeni bir planı başlatıyor.  Şirket kısa süre önce Erkekler Profesyonel Tenis Birliği’nin (ATP) yayın hakları için teklif verdi. Fransa ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere bazı Avrupa ulusal tenis turları için de teklif verdi.

iOS için Netflix indir

Android için Netflix indir

Spor yayınları Netflix’e mi geliyor?

Kadınlar Tenis Birliği (WTA) ve Birleşik Krallık’taki bisiklet yarışları gibi farklı sporları da radarına alan Netflix, başlangıç aşamasında daha uygun fiyatlarla satın alabileceği sporlara yöneliyor. Spor alanında iddialı hale gelmesinin ardından çok daha iddialı maçlar Netflix’e gelebilir. Aslında Netflix için spor alanındaki etkinlikler yeni değil. Zira Geçen yılın sonlarında World Surf League ile görüşmeler yapılmıştı. Ancak, iki taraf bir fiyat üzerinde anlaşamadığı için görüşmeler iptal edilmişti.

Netflix gelirleri artıyor

Finansal verilere bakıldığında ise Netflix’in üçüncü çeyrekteki gelirinin 7.926 milyar dolara ulaştığı görülüyor. Bu, yıllık %5,9’luk bir artış yaşandığını gösteriyor. Şirket ayrıca, yıllık %3,5 düşüşle 1.398 milyar dolar net kar elde etti. Netflix’in küresel yayın hizmetine ödeme yapan toplam abone sayısı üçüncü çeyrekte 223,09 milyona ulaştı. Bu, yıldan yıla yükselişin ise yüzde 4,5 oranında olduğunu ortaya çıkarıyor.

Netflix’in popüler dizisi Stranger Things VR oyunuyla geliyor

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir