Son dönemlerin en popüler medya içerik platformu olan Netflix tüm dünyada yoğun bir ilgi görüyor. Dizi ve film standartlarını alışılmışın dışına çıkaran platform ülkemizde de kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen platformlardan biri. Görüntü kalitesi ve içerik özgünlüğü açısından oldukça gelişmiş olan Netflix’in ayarlarının da kullanıcıların kullanımlarına göre özelleştirilebilmesi büyük bir kolaylık sağlıyor.  

Genel itibariyle çevrimiçi dizi ve film izleme imkanı tanıyan Netflix kullanıcılarına çevrimdışı hizmette sunuyor. İçerikleri internet bağlantısı olmayan yerlerden de izleyebilmek isteyen kullanıcıların izleyecekleri içeriği bilgisayarlarına ya da telefonlarına indirerek internet bağlantısı olmadan da erişim sağlayabiliyor. Bunun yanı sıra yeni nesil Smart Tv’lerinde desteklediği uygulama bu alanda da oldukça geniş bir kullanıcı kitlesiyle karşımıza çıkmakta. 

Ancak bazı kullanıcılar Smart TV’lerden Netflix ayarlarnı düzenlerken sıkıntı yaşayabiliyorlar. Netflix genel olarak birçok ülkede kullanılan bir platform olduğundan, orijinal içeriklerini kullanıldığı ülkeye göre ayarlamanın yanı sıra dil seçeneklerini ülkenin resmi diline göre ayarlıyor.  

Netflix altyazıları nasıl kapatılır?

image

Netflix’ten 4K video nasıl izlenir?

Netflix Türkiye’de kullanıcıları en çok rahatsız eden özelliklerden biri uygulamanın kendi sunmuş olduğu otomatik altyazı desteği. Netflix’te birçok orijinal dil seçeneğine sahip olan içerikler direkt olarak Türkçe altyazı ile açılıyor. Hem dublaj hem de altyazılı olarak izlemek istemeyenler için bu özelliği kapatmak ise olukça kolay.  

Netflix hesabınızda altyazıları kapatmak için yapmanız gereken ilk olarak uygulamaya kullandığınız cihazdan giriş yapmak. Giriş yaptıktan sonra izlemeyi tercih ettiğiniz içeriği seçmeniz gerekli. Netflix’in içerikle ilgili özelleştirme ayarları videonun alt kısmında yer almaktadır. Altyazıyı kapatmak için yapmanız gereken sağ alt kısımda bulunan alt alta üç tireye benzer butonu tıklayarak altyazıyı kapalı hale getirmek. İşte Netflix’te altyazıları kapatmak bu kadar kolay. 

Netflix’te dil nasıl değiştirilir? 

image 1

Netflix uygulamasında IMDb puanları nasıl görüntülenir?

Netflix’te dil ayarlamakta zorlanmanız eğer ayarlarınız Türkçe değilse sıklıkla sorun yaşayabileceğiniz bir durumdur. Bu nedenle öncelikle profilinizde ki dil seçeneğini Türkçe olarak değiştirmeniz gerek. Bu işlem Netflix’in mobil uygulamasında, Smart Tv uygulamasında, bilgisayar uygulamasında ve web sürümünde aynıdır. 

Öncelikle yapmanız gereken netflix.com/LanguagePreferences sayfasına giriş yapmak. Bu sayfa sizin  dil ayarlarınızı düzenleyeceğiniz sayfadır. 

Arından kullandığınız dili Türkçe olarak seçip kaydetmeniz gerekiyor. 

Dil ayarlarını bu şekilde düzenleyemeyenler, profil fotoğraflarına tıkladıklarında karşılarına gelen menüden “Hesap” seçeneğini seçerek hesap ayarlarından da dil seçeneğini değiştirebilirler.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir