Netflix'ten 4K video nasıl izlenir? - Haberler - indir.com

Netflix'ten 4K video nasıl izlenir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-20 22:53:32
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Kullanıcılar uyumlu bir bilgisayara ve monitöre sahipse, Netflix'in büyüyen 4K içerikli kitaplığa bilgisayardan erişilebilir.

Ancak, Microsoft'un PlayReady 3.0 DRM (dijital haklar yönetimi) sisteminin kullanımı nedeniyle, yoğun 4K içerik akışı görevinin yanı sıra, her PC sahibi Ultra HD kitaplığına erişemez.

Netflix 4K PC'de: Neye ihtiyacınız var?

4K içeriği Netflix'ten görmeden önce, öncelikle aşağıdakilere sahip olunduğundan emin olunması gerekir. Her şeyden önce, UltraHD sunan bir Netflix aboneliğine ihtiyaç duyulacaktır.

Standart abonelik Ultra HD içeriği içermez, bu nedenle en pahalı sürüme geçilmesi gerekir.

Zaten bir Netflix hesabı bulunuyorsa, hangi plana sahip olunduğunu görmek için Netflix'in web sitesinin Plan Değiştir bölümüne gidilebilir. Buradan planın da değiştirilebilir- daha pahalı aboneliğe geçmeden önce ihtiyaç olunan olan ekipmanın geri kalanına sahip olunduğundan emin olmak istenilebilir.

4K içeriğin akışını yapmak için, 25 Mbps veya daha yüksek bir hızlı geniş bant bağlantısı da gerekiyor. 

Bilgisayarda Netflix 4K akışı, PlayReady 3.0 gerektirdiğinden, Windows 10 Yıldönümü güncellemesine sahip olunması veya daha sonra yüklenmesi gerekir. 

Windows'un daha eski bir sürümünü veya tamamen başka bir işletim sistemini çalıştırılıyorsa, şu anda ne yazık ki Netflix'i 4K'da PC'de izlenilmemektir.

Ayrıca, donanımın 10 bit HEVC kodlaması yapabileceğinden emin olunması gerekir. Bu, yedinci nesil Intel Kaby Lake işlemci veya Nvidia'nın 10 serisi grafik kartı (GTX 1080 Ti, GTX 1080, GTX 1070 ve GTX 1060) gerektirdiği anlamına gelir.

AMD, son zamanlardaki en son Adrenalin Sürümü sürücülerini piyasaya sürdü; yani GPU'ları artık Microsoft PlayReady 3.0'ı destekliyor, dolayısıyla bir AMD grafik kartı varsa, artık Netflix'i 4K'da izlenilmesi gerekiyor.

Netflix için bir Windows 10 uygulaması olsa da, 4K içerik için Microsoft Edge tarayıcısı kullanılması gerekir.

HDCP 2.2'yi destekleyen 4K'da Netflix'i izlemek için PC'ye bağlı 4K monitöre veya 4K TV'ye ihtiyaç duyulacaktır. Emin olmak için monitörü kontrol edin.

PC'de Netflix 4K videoları nasıl izlenir?

Bilgisayarda 4K Netflix içeriğini izlemek için doğru abonelik ve ekipmana sahip olunduğu kontrol edildiyse, Microsoft Edge tarayıcıyı açın ve Netflix web sitesine gidin.

Henüz yapılmadıysa  oturum açılmalı, ardından ekranın sağ üst köşesinde kullanıcı adına tıklanılmalı, ardından görünen menüden "Hesabınız"  seçeneği seçilmeli.

Bir sonraki ekranın 'Profilim' altındaki 'Oynatma ayarları' na  tıklanılmalı, ardından 'Oynatma Ayarları' altında 'Yüksek' seçeneğinin seçildiğinden emin olun.

Şimdi PC'nde Netflix'te 4K video oynatılmasını sağlayacaktır.





PAYLAŞ