Son dönemlerde uygulama deneyimini arttırmak için yeni özellikler üzerinde çalışan Netflix’in APK sürümünde kullanıcıların izlediği diziyi ya da filmi arka planda sesli olarak dinlemeye devam edebileceği bir özelliğe rastlandı.

Pazardaki rakiplerine rağmen hala dünyanın en çok tercih edilen online dizi ve film platformu Netflix birkaç ay içinde mobil uygulamasına pek çok yeni özellik ekledi.Hızlı ileri sar düğmesi, kilit ekranı seçeneği ve oynatılan videonun hızı gibi yeni özellikler kullanıcılar tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı. Uygulama deneyimini daha iyi bir hale getirmek için çalışmalarına hız kesmeden devam eden şirket şimdide Android sürüm için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Uygulamanın APK sürümde, “Videoyu kapatıp en sevdiğiniz şovları dinleyerek verilerinizi kaydedin” ve “Video kapalı ancak başka şeyler yapmakla meşgulken şovunuzu dinlemeye devam edebilirsiniz” referanslarıyla yer alan kod satırlarına rastlandı.

XDA Developers yakalanan bu özellik, kullanıcılara arka planda bir dizinin ya da filmin yalnızca ses olarak dinleyebilme imkanı tanıyor.

Netflix, Türkiye’de iptal ettiği 30 günlük deneme süresini geri getirdi

Arka planda oynatma özelliği bildiğiniz gibi artık pek çok dijital platformda bulunan bir özellik. Dizi ya da film söz konusu olduğunda seyir keyfi daha ön planda olsa da Netflix’inde bu özelliği yayımlaması pek çok kullanıcı tarafından beğeniyle karşılanacak gibi duruyor. Üstelik şirketin üzerinde çalıştığı tek özellik bununla da kısıtlı değil. Şirket arka planda ses oynatma özelliğini aynı zamanda pil ömründen tasarruf etmenin bir yolu olarak da kullanacak gibi görünüyor.

Netflix’in arka planda ses oynatma özelliği üzerinde çalışmaya başlaması şirketin yayım listesine podcast’ler veya sesli kitaplar eklemeyi planladığını da akıllara getirse de bu konuda henüz resmi bir açıklamanın olmadığının altını çizelim. Henüz geliştirme aşamasında olan bu özelliğin resmi olarak kullanıcılara ne zaman sunulacağı da henüz bilinmiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir