Global mobil oyun pazarındaki büyüme devam ederken sektördeki Çin etkisi her geçen gün artıyor. Son değerlendirmelere göre 85.76 milyar dolarlık pasta paylaşımında rekabet oldukça yüksek.

2023 yılı itibariyle oyun pazarındaki büyüme arttı. Bu artış ile birlikte sektör büyüklüğü 166 milyar dolar oldu. Bir önceki yıla göre yüzde 6 oranında artış kaydedilmesine rağmen devasa sektörde yüzde 6’lık büyüme dahi oldukça başarılı bulunuyor. Oyun sektörü içerisindeki mobil oyun pazarında da paralel bir büyüme görülüyor. Mobil oyun sektöründeki 85,76 milyar dolarlık bir pazarın yaratılmış olması dünya genelinde ilgi uyandırıyor. Son raporlara göre mobil oyun sektöründe Çinli şirketlerin etkisi her geçen gün artıyor.

Mobil Oyun Pazarında Çin Etkisi Artıyor
Mobil Oyun Pazarında Çin Etkisi Artıyor

Sektörün Yarısında Çin İmzası Var

Sektörün yüzde 50’sine 2023 itibariyle Çinli şirketler hakim olmuş durumda. Her geçen yıl Çin etkisi daha da artarken mobil oyun sektöründeki beklentilere uygun projeler sunulması Çinli şirketlerle oyuncular arasındaki bağı kuvvetlendiriyor.  Çinli şirketler tarafından geliştirilen oyunların en popüler olduğu ülkeler Amerika Birleşik Devletleri, Japonya ve Güney Kore oldu. Bu pazarlarda elde edilen gelirler, şirketlerin gelirlerinin yarısına eşit durumda.2023 yılı itibariyle yapılan son güncellemede en yüksek gelir elde eden küresel şirketlerin ilk 100’ünde 52 Çinli firma yer aldı. bu şirketler arasında ön plana çıkan ise Tencent Games. Şirket 100 milyar Yuanı (14.13 milyar dolar) aşan geliriyle bölgedeki rakiplerine de fark attı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir