Belki de günün neredeyse her saati internete ihtiyacımız var. Bu nedenle bizimle her zaman internet bağlantınızın olması çok değerlidir. Ancak gün içinde yaptığımız aletler aynı değildir. Bu nedenle ihtiyaçlarınızı doğru analiz etmezseniz sizi üzecek bir internet deneyimi yaşayabilirsiniz.

Türkiye’de internet kullanım oranı açıklandı

Özellikle telefon üzerinden günlük olarak yaptığımız işlemler öncelikle internetin yoğun kullanımı ile ilgili değildir. Sosyal ağ oluşturma veya mesajlaşma uygulamalarımız İnternet’i daha az kullanır. Özellikle kablolu internet kullanımına kıyasla.

Evdeki kullanımımız ise telefonda yaptığımızdan çok farklı ve iyi bir internet bağlantısı gerektiriyor. Örneğin, 4K TV’de film izlemek, oyun konsolunda çevrimiçi oyunlar oynamak veya çevrimiçi toplantılar düzenlemek. Tüm bunları mobil internet ile yapmak istiyorsanız öncelikle bir ay yetmeyecek paketleri satın almalısınız çünkü sınırsız internet kullanmayacaksınız. İkincisi, sabit internete göre daha yavaş hızlar alacağınız için kullanmaktan hoşlanmayacaksınız. Sonunda; maliyetler. Yetersiz kotalar, ek paketler veya maliyetler için size geri ödeme yapacaktır.

Ne tür bir internete ihtiyacınız var?

İnternete karar verirken öncelikle hangi İnternet kullanıcısı olduğunuzu doğrulamalısınız. Bunun karmaşık bir süreç olduğunu düşünmeyin. “Evde interneti tam olarak nerede kullanıyorsunuz?” Bu soruya vereceğiniz yanıt aslında bu süreci sonlandırıyor. Ancak bu soruyu cevaplarken ev interneti için gerekli olan tüm cihazları göz önünde bulundurmakta fayda var.

Sadece telefon ve bilgisayar terimleriyle düşünmek sizi doğru sonuca götürmeyecektir. Örneğin televizyon, oyun konsolu, güvenlik kamerası, klima, buzdolabı vb. Artık tüm ürünler internete bağlanabilir. Ayrıca, İnternet’in evde kaç kişi ve kaç cihaz kullandığına da bağlıdır. Tüm bunlar göz önüne alındığında kota ve mobil internet hızını ihtiyaçlarınıza uygun hale getirmek çok zor.

Ailenin internet ihtiyacından dolayı herkes tarafından kullanılan mobil interneti hesaba kattığımızda maliyetleri oldukça yüksektir. Maliyetlere ek olarak, yukarıda belirtildiği gibi, hız nedeniyle tüm işlemlerinizi düzene sokmak çok zordur.

Artık birçok ev ve apartmana verilen internet hızı 100 Mbps ile sınırlıdır. Şanslıysanız, 200 Mbps paket alırsınız (binada 200 Mbps uç noktanız varsa). Ancak 200 Mbps’lik paketi satın almak hala çok zor, eski müşterilere sunulmuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir