Xiaomi kullanıcılarının uzun zamandan beri piyasaya sürülmesini beklediği MIUI 13, internette sızdırıldı. YouTube üzerinden paylaşılan videolar ile birlikte MIUI 13 detayları görüntülendi.

Android 12, Google tarafından resmen piyasaya sürülürken akıllı telefon üreticileri kendi işletim sistemi ara yüzleri ile uyumlu bir şekilde Android 12 işletim sistemini piyasaya sürebilmek adına çalışmalara başladı. Bu şirketlerden bir tanesi de Xiaomi. Uzun zamandan beri MIUI 13 ile büyük bir beklenti yaratan ve 2021 bitmeden piyasaya sunacağını belirten Xiaomi’nin MIUI 13’ü farklı YouTube videolarında ortaya çıktı. Hangi yenilikler ile piyasaya sunulacağı net olarak bilinmese de internette ara yüzün tasarımlarının sızdırılmış olması ve bir video ile aktarılması dikkat çekti. 

MIUI 13, YouTube’da ortaya çıktı

Xiaomiui adındaki bir YouTube kanalına yüklenen videolarda üç farklı çalışma paylaşıldı. Sonsuz kaydırma, yandan çıkan bir menü ve widget özellikleri ile donatıldığı görülen özel arayüz, bugüne kadarki en iyi arayüz deneyimlerinden birisini sunacak. Simgeler üzerinden yapılan incelemelerde bir önceki sürüme göre herhangi bir değişikliğin yapılmaması ise dikkat çekiyor. Kullanıcı sayfalar arasında geçiş yaparken bir sayfanın en sonuna ulaştığında otomatik olarak başlangıca geri dönüş yapılıyor.

MIUI 13

Videolarda dikkat çeken bir diğer detay ise yandan açılan özel kenar menüsü. Hızlı erişim imkanı sunan bu menü sayesinde kullanıcılar en çok kullandığı uygulama ve özelliklere bu menüde yer vererek tam ekran kullanımı sırasında hızlı bir şekilde ayarlara ulaşabiliyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir