Windows 12 ile ilgili ilginç açıklamalar yapıldı. 2024’te gelmesi planlanan Windows 12, Microsoft’un güncelleme aralığını değiştirecek. İşte detaylar:

Windows 12 hakkında yeni iddialar

Microsoft, Windows’ta köklü bir değişiklik yaparak geçen yıl Windows 11’i duyuruyor ve kullanıcıları en son işletim sistemine yönlendiriyor. Şirketin her üç yılda bir büyük bir yükseltme gerçekleştirerek yeni Windows’a geçeceği bildirildi. Böylece Windows 12 çıkış tarihi 2024 olarak ayarlanabiliyor.

Windows 12 2024’te çıkacak mı?

En son Windows Central raporuna göre Microsoft, yeni Windows’u kullanıcılara tanıtma konusundaki eski stratejisine geri dönüyor. Yazılım devinin, Windows 11 Sun Valley 3 adlı yıllık güncellemeyi geri aldığı ve yeni işletim sistemine geçtiği bildirildi.

Yeni işletim sisteminin Windows 12 olarak adlandırılacağı ve 2024 yılında geleceği tahmin ediliyor. Daha önce her üç yılda bir yeni bir sistem duyurusu yapan Microsoft, 2021 yılında piyasaya çıkacak Windows 11 ile bu stratejisine dönebilir.

Bu değişiklik, Windows 11 güncelleme aralığını da değiştirir. “Anlar” adlı yeni bir strateji kapsamında Windows 11, 2024’e kadar yılda dört büyük güncelleme yayınlayacak. Ancak Insider programına abone olan kullanıcılar, tekrarlanan beta testleri almaya devam edecek.

Microsoft’un bu kararı önümüzdeki yıldan itibaren uygulayacağına inanılıyor. Bu nedenle, Windows 11 2H22 (Sun Valley 2) güncellemesinden sonra yılda yalnızca dört büyük güncelleme olacaktır. 2024’te yeni bir işletim sistemi tanıtılacak.

Microsoft’un ne yapmaya çalıştığını görmek aslında biraz zor. 2015 yılında tanıtılan Windows 10 ile yılda iki büyük güncelleme paylaşan Microsoft, Windows 11’in her yıl büyük güncellemeler alacağını söylüyor. Bu yeni karar, Windows kullanıcıları için beklenmeyen bir değişikliği işaret ediyor.

Ancak, bu tür tüm ifadelerin yalnızca ifadeler olduğu ve Microsoft tarafından desteklenmediği unutulmamalıdır. Windows 11 kullanıcısı olsanız bile Sun Valley 3’ün büyük güncellemesini bekleyebilirsiniz. Windows 12’nin 2024’te başlayıp başlamadığını da göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir