Microsoft, Windows 11 işletim sisteminin piyasaya sürülmesinden bir yıl önce Windows 12 üzerinde çalıştığını iddia etti.

Microsoft, Windows 11 ile birçok tasarım değişikliğine gitti. Eski işletim sistemlerinden farklılık gösteren ve birçok iyileştirme içeren Windows 11, bir yılda tamamlanamadı. Genel olarak hoş bir tasarıma sahip olan Windows 11, kullanıcılardan olumlu eleştiriler aldı. Ancak yeni bir iddiaya göre Microsoft, Windows 12’nin sürümünü geliştirmeye çoktan başladı.

Microsoft, iddialara göre Windows 12’yi piyasaya sürüyor. Microsoft uzmanları, Windows işletim sisteminin ikinci sürümü üzerinde çalışıyor. İddianın kaynağına bağlı olarak; Windows 12 olarak adlandırılacak olan yeni işletim sisteminin “tamamen farklı” olacağı söyleniyor ve şirket bu geliştirme için yeni bir ekip hazırlamış olacak.

Microsoft %22 büyüme bildirerek gelir beklentilerini aştı

Öte yandan uzmanlar, gelecek ile mevcut sürüm arasındaki temel farklılıklara dikkat etmeyi de ihmal etmiyorlar. Güya Microsoft, Windows 11 de dahil olmak üzere önceki işletim sistemlerinin üzerine inşa edildiği altyapıyı terk etmeyi planlıyor. İşletim sistemi mutlaka bir Microsoft Pluto güvenlik yongası ve bir TPM 2.0 şifreleme yongasının yanı sıra güvenli bir önyükleme özelliği gerektirecektir.

Windows 12 ne zaman çıkacak?

Windows 12 işletim sisteminin, gelişmiş bilgisayarlarda çalışabilmesi için basitleştirilmiş Windows 10X işletim sisteminin birçok özelliğini içermesi bekleniyor. Yeni yazılım, Home ve Pro kullanıcıları için işletim sistemi ve Microsoft hizmetlerinin daha derin entegrasyonuna izin verecek kayıtlı bir hesap gerektirecek.

Microsoft’un yeni işletim sistemini ne zaman yayınlayacağı henüz belli değil. Uzmanlar, Windows 10 desteğinin 2025 yılına kadar devam edeceğini ve mevcut Windows 11’in bitiş tarihinin hala bilinmediğini söylüyor. Her durumda, işletim sistemi 2031 yılına kadar güncelleme alacaktır. Dolayısıyla Microsoft stratejisini aynı şekilde devam ettirirse Windows 12 büyük ihtimalle bu arada piyasaya sürülecektir.

Ancak bu bilgilerin sadece bir şikayet olduğu unutulmamalıdır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir