Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft, Surface Laptop SE ve Windows 11 SE işletim sisteminin tanıtımını gerçekleştirdi. 

Microsoft bugün içerisinde gerçekleştirmiş olduğu etkinlik ile beraber eğitim odaklı olan Surface Laptop SE modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. profesyonel kullanıcılara hitap eden Surface Pro X gibi üst seviye cihazlardan farklı olarak; Surface SE, öğrencilerin ve öğretmenlerin eğitim hayatında çeşitli ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışacak. Yeni dizüstü bilgisayar, Intel’in çift çekirdekli Celeron işlemcisinden güç alacak. Full HD yerine 720P çözünürlükle sunulan bu yeni dizüstü bilgisayarın ekranı ise tablet boyutundadır. Microsoft, Surface SE’nin fiyatı ise öğrencilerin alabileceği seviyeye indirmek için belli başlı özellikleri devre dışı bıraktı. 

Microsoft Surface Laptop SE özellikleri

17 3

Microsoft Surface Laptop SE; çift çekirdekli Intel Celeron işlemci, 11.6 inç boyutunda 16:9 HD TFT LCD ekran ve bir adet HD kalitesinde web kamerasına sahiptir. Cihaz dış dünya ile bağlantısını USB Type-A ve Type-C portu üzerinden gerçekleştiriyor. Cihaz temel modelde Intel Celeron N4020 işlemciden güç alırken, 4GB RAM + 64GB eMMC depolama seçenekleri ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Surface SE’nin bir de üst seviye modeli bulunuyor. Bu sürüm de Intel Celeron N4120 işlemci tercih eden Microsoft, 8GB RAM + 128GB eMMC depolama alanı kullanıyor. Söz konusu dizüstü bilgisayarın ekran çözünürlüğü Full HD değildir. Şirket 1366×768 ile sınırlıyor. Surface Laptop SE’nin ağırlığı ise 1.1 kilogram civarındadır.

Microsoft Surface Laptop SE fiyat etiketi

Microsoft, Surface Laptop SE modelini 2022’nin ilk aylarında ABD, İngiltere, Kanada ve Japonya’da 249 dolardan (yaklaşık 2 bin 420 TL) başlayan fiyatlarla kullanıcıların karşısına çıkacak Fakat Surface serisi resmi olarak Türkiye pazarında olmadığı için, yeni dizüstü bilgisayarı ülkemizde görmek mümkün olmayacak.

16 4

Windows 11 SE ile piyasaya çıkacak

İptal edilen Windows 10X projesi ile çeşitli benzerliklere sahip olan eğitim odaklı Windows 11 SE’nin de tanıtımı yapıldı. Söz konusu bu işletim sistemi sadece düşük maliyetli cihazlar, okullar ve eğitim müşterileri için geçerli olacak. Aynı zamanda Surface Laptop SE modelinde de kullanılması mümkün olacak. Bu işletim sistemi ile hem öğretmen hem de öğrenciler için büyük kolaylık sağlanabilir. 

İşlemciIntel Celeron N4020
Intel Celeron N4120
Ekran1366×768, HD kalite, 16:9, 11.6 inç, TFT LCD
Hafıza64GB veya 128GB eMMC
Bellek4GB veya 8GB RAM
BağlantıUSB Type-A, USB Type-C, 3.5mm kulaklık girişi, DC şarj konnektörü
Fiyat249 dolar

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir