Dünyanın başarılı şirketlerinden Microsoft, bugün gerçekten önemli bir adım attı ve Microsoft Türkiye Arge merkezi için bir açılış gerçekleştirdi. Bu önemli konu hakkında Microsoft Türkiye’den gelen açıklama şu şekilde oldu: “Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin’in ev sahipliğinde; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı’ı Dr. Ali Taha Koç ve Microsoft Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Ralph Haupter’in katılımlarıyla düzenlenen açılış töreninde Ar-Ge Merkezi’nin kuruluş amacı ve odaklanacağı faaliyet alanlarıyla ilgili bilgiler aktarıldı.

15 6

Ar-Ge Merkezi bünyesinde aktarıldığı kadarıyla kamu paydaşları ve Türkiye’nin start-up ekosistemi bir araya getirilerek yerli yazılım ve inovasyonda Türk şirketlerin potansiyelini ortaya çıkaracak çalışmalar yürütülecek. Stratejik öneme sahip olduğu vurgulanan Microsoft Türkiye Arge merkezi çatısı altında açık kaynaklı veri tabanları (PostgreSQL), bulut üzerinde ölçeklenen dağıtık sistemler ve yüksek performansta büyük veri işleme alanlarına odaklanılacak. Ar-Ge Merkezi ile beraber Türkiye’nin bilgisayar mühendisliği alanında yetiştirdiği yeteneklere kendilerini geliştirme ve uluslararası düzeyde uzmanlarla çalışma imkanı sunulacak. Bu yıl 30 mühendisler ile aktif olarak çalışmalara başlayan Ar-Ge Merkezi bünyesinde en yakın zamanda 100’ün üzerinde mühendis istihdam etmeyi hedeflediklerini dile getiren Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin, sözlerine şu şekilde devam etti;

“Microsoft’un her sene katlanarak artan yatırımlarının arkasında Türkiye’de geliştirmek, Türkiye’de üretmek ve dünyaya sunmak misyonu yatıyor. Türkiye’yi küresel pazarlarda temsil edecek, ülkemizin teknoloji alanındaki gücünü artıracak ve genç yazılımcı istihdamına ktkıda bulunacak Ar-Ge Merkezi’miz bizim için kritik bir öneme sahip. Burada kamu paydaşlarımızı ve ülkemizin start-up ekosistemini bir araya getirerek yerli yazılım alanında Türk şirketlerin potansiyelini ortaya çıkaracak çalışmalar yapacağız. Bu konuda çok heyecanlıyız. Pek çok kişi tarafından da bildiği üzere, Microsoft’un Türkiye’deki mühendislik çalışmalarının temeli 2019 yılında Citus Data şirketinin satın alınmasıyla atılmıştı. Citus Data ekibi bu süre içerisinde Microsoft içerisinde öncü bir araştırma ve ürün geliştirme ekibi olarak hizmet vermeye başladı. Bu ekibin elde etmiş olduğu başarılar üzerine Microsoft, Türkiye’ye yaptığı yatırımlarını artırma kararı aldı. Bir Türk şirketin Microsoft çatısı altına girmesiyle macera, bugün dünyadaki satılı mühendislik merkezlerinden biri haline gelmesi hedeflenen Ar-Ge Merkezi’miz ile devam ediyor. Bu yatırım, dünyada 120’yi aşkın ülkede 185 bin çalışan istihdam eden Microsoft’un Türkiye’ye olan inancının ve güveninin somut bir göstergesi”.

16 4

Peki bu Ar-Ge Merkezi fikri nasıl oluştu? 

Microsoft hibrit çalışma stili ile ilgili 5 Nisan tarihinde etkinlik düzenleyecek

Bu konuda şu aktarıldı:

“Microsoft, Türkiye’deki mühendislik çalışmalarının temelini 2019 yılında Citus Data şirketini satın alarak atmıştı. Citus Data’nın açık kaynaklı yeni nesil veri tabanı konusunda dünyada öncü çalışmalarını devam ettirme yönünde aldığı stratejik kararla birlikte, Microsoft Avrupa ve Türkiye Mühendislik Ekibi Yöneticisi Utku Azman’ın liderliğinde Türkiye’deki mühendislik kadrosuna ülkemizin önde gelen bilgisayar mühendisliği programlarından yeni yetenekler katıldı ve bu takım Microsoft içinde alanında öncü bir araştırma ve ürün geliştirme ekibi haline geldi. Bu ekibin gösterdiği başarı üzerine Türkiye’ye yaptığı yatırımları artırma kararı alan Microsoft, Ar-Ge Merkezi’ni hayata geçirerek Türkiye’yi uzun vadede dünyadaki sayılı mühendislik merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyor.” 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir