Microsoft, Windows 11’i son kez piyasaya sürdükten sonra, şimdi Windows işletim sistemi tarafından yönlendirilen hibrit çalışma kültürünün heyecan verici geleceğini tartışmak için bir etkinlik düzenleyecek.

5 Nisan’da gerçekleşecek olan etkinlikte, Microsoft’un istemci tarafı ve bulut tarafı güvenlik, üretkenlik ve yönetim özelliklerini sergileyecek olan Windows yöneticisi Panos Panay yer alacak.

Microsoft, Dünya Çapında Geliştirici Etkinliği Düzenliyor

Etkinlik sayfası şimdilik ayrıntılı bir bilgi içermiyor. Bunun yanı sıra henüz Microsoft’tan da etkinlik hakkında herhangi bir açıklama gelmiş değil. Ancak ofis kavramının bir lokasyondan ziyade bir fikir olduğu işletmeler için Microsoft’un üzerinde çalıştığı hibrit çalışma çözümleri ve güvenlik araçları hakkında pek çok ipucu veriyor.

Microsoft yeni bir etkinlik düzenleyecek

Bu fikirlerin bir web tarayıcısı aracılığıyla eriştiğiniz bulut bilgisayarlar için Windows 365’e abone olmayı, Microsoft Office programları için Fluid derlemesini (yeniden adlandırılan Loop) dağıtmayı ve gelecekteki Microsoft personel ve ücretleri gibi konulardan oluştuğu düşünülüyor.

Microsoft CEO’su Satya Nadella tarafından geçen yıl paylaşılan bir LinkedIn gönderisinde şu ifadelere yer vermişti;

“Hibrit çalışma, bizim jenerasyonumuzda nasıl çalıştığımıza dair en büyük değişimi temsil ediyor. Ve bu, insanları, yerleri ve süreçleri kapsayan yeni bir işletim modeli gerektirecek.”

Bu LinkedIn gönderisinde ilginç bir şekilde oluşturulan avatarlarla dolu bir metaverse toplantısının ekran görüntüsünü içeriyordu ve Nadella uzun zaman sonra bu terime tekrar tekrar atıfta bulunmadı. Bu nedenle 5 Nisan’daki sunumda metaverse bağlantılı bir yenilikle karşılaşma ihtimalimiz oldukça düşük gibi görünüyor. Ancak yine de kesin bir yargıya varmak için etkinliğin detaylarını beklemek gerek.

Peki siz Microsoft’un bu yeni etkinliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce şirket 5 Nisan’da düzenleyeceği etkinlikte hangi yeniliklerden söz edecek ve hangi konuları ele alacak? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir