Teknoloji devi Microsoft bilim kurgu filmlerinin senaryolarını akıllara getiren bir patent aldı.

Teknoloji şirketleri zaman zaman aldıkları patentlerle yok artık dedirtebiliyor. Microsoft bugün oldukça ilgi çekici bir patentle gündeme geldi. Uzun yıllardır yeni teknolojiler üzerinde çalışan şirket ölü insanlarla konuşmayı sağlayan bir sohbet robotunun patentini aldı. Peki gerçekten ölülerle konuşmak mümkün mü?

Bu patent her ne kadar kulağa biraz korkunç gelse de aslında amaç ölülerin konuşmasını sağlamak değil. Black Miror dizini andıran bu patent hayatını kaybeden bir insanın  sosyal medya paylaşımlarına, görüntülerine ve ses kayıtlarına bakarak kendini geliştiren bir sohbet robotunu kapsıyor.

Yapay zeka ne değildir?

Hatta bu teknoloji sadece yaşamını yitirenlerin değil karakterlerin ya da yaşayan insanların da sohbet robotunu oluşturabiliyor. Bu teknolojinin nasıl hayata geçirileceği ise henüz bilinmiyor. Birinin ayak izlerini takip ederek yeni bir profil oluşturan bu teknoloji sayesinde herhangi birinin davranışlarına ve fikirlerine benzeyen bir yapay zeka sohbet robotuyla konuşmak mümkün. Ayrıca Microsoft, bu teknoloji sayesinde insanların yaşarken kendi sohbet robotlarının geliştirmelerine de yardımcı olmayı hedefliyor. Bu sayede ölseniz ölen kişilerin geride dijital bir yedek bırakabileceğini belirtiliyor.

İlk kez karşımıza Black Mirror dizisinde dizinde çıkan bu teknolojinin kullanımında işler pek de iyi gitmemişti. Bu teknolojinin bir diziden çıkıp gerçek hayata geçeceği düşünüldüğünde neler olacağını kestirmek oldukça güç. Tasarım aşaması oldukça zor olan böyle bir teknolojinin hayata geçmesi ne kadar sürer tahmin etmek zor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir