Facebook geçtiğimiz yıl kendisine Meta adında bir çatı şirketi kurmuştu. Bu durum diğer Meta adlı şirketi rahatsız etti. Facebook’un çatı şirketi Meta, kısa bir süre önce ortaya çıktığı üzere Meta ismi yüzünden mahkemeye verilmişti. Facebook’u yani Meta’yı mahkemeye veren isim ise sanat odaklı çalışmalarıyla bilin ve 12 yıldır da aktif olarak faaliyet gösteren META (Meta.is) oldu.

Şirket söz konusu bu konuyla ilgili “Facebook, on iki yılı aşkın bir süredir kanımızı, terimizi ve gözyaşımızı döktüğümüz META markamıza ve ismimize el koydu.” açıklamasını yaptı ve süreci yasal noktaya götürdü.

“Facebook ile sekiz ay boyunca iyi niyetli şekilde müzakere etmeye çalıştıktan sonra onlara karşı dava açmaktan başka seçeneğimiz kalmadı.” diyen firma, uzun süredir kullandıkları ismin, Meta’ya geçiş yapan Facebook’un geçmişi üzerinden “lekelendiğini” belirtiyor.

Facebook neden Meta’ya geçiş yaptı?

Facebook’un Meta ismini almasının arkasında temel olarak Metaverse yer alıyor. Hatırlanacağı üzere firma geçtiğimiz yılın sonlarında metaverse konusunda büyük çalışmalar yaptı. Hatırlatmak gerekirse “gerçeklikten kaçış” olarak nitelendirilebilecek olan metaverse evreni, Meta’nın kurmak istediği bir sanal dünya olarak ses getirdi. Bilim kurgu filmlerinde sık sık görüldüğü üzere sanal dünya konsepti “Horizon (İş, oyun ve eğlence için farklı sürümleri var)” adı verilen metaverse dünyasına özel bir sosyal platform ile birleştiren şirket, dijital avatarlar ile etkileşime geçilebilecek sanal gerçeklik merkezli etkileyici ve uçuk bir gelecek hayali kuruyor. Metaverse evrenini sadece eğlence değil aynı zamanda çalışma alanı (Sanal karakterler ile istenilen her yerde toplantı vb.) için de planlayan şirket, bu süreç için oldukça heyecanlı gözüküyor. Metaverse’ün tam olarak ne zaman kullanılacağına net bir cevap vermek mümkün değildir.

Netflix’ten tarihi abone kaybı açıklaması

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir