İşlemcileriyle akıllı telefon dünyasında adından söz ettiren MediaTek, geçtiğimiz 2021 yılında büyük atılımlar yaptı.

Akıllı telefon işlemcilerinde dünyanın önde gelen markalarından biri haline gelen MediaTek, son dönemde Qualcomm ile kıyasıya rekabet halinde. Kısa süre önce Dimensity 9000 yonga setinin lansmanı ile tanıtılan şirket, 2021 yılında büyüdü.

MediaTek’in yıllık satışları %50 arttı

İşlemciler dünyasında MediaTek, Counterpoint Technology Market Research tarafından hazırlanan bir rapora göre 2021 sonunda 17,6 milyar dolarlık rekor satış elde etti. Bu, şirketin bugüne kadarki en büyük gelir tablosuydu. 2020 yılına kadar satışlar %53 oranında önemli ölçüde arttı. Bu büyümenin arkasındaki ana sebep 5G ve WiFi6 teknolojisi.

MediaTek Dimensity 2000 işlemci özellikleri açıklandı

Dimensty serisi işlemciler üzerinde çalışmaya devam eden şirket, yakın zamanda WiFi 7 teknolojisiyle dünya çapında ilk kez piyasaya çıkmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Sunuma göre, WiFi7 teknolojisi WiFi6’dan 2,4 kat daha hızlı olmalıdır. Ayrıca MediaTek, birkaç gün önce yeni Kompanio 1380 işlemcisini duyurdu.

Analitik firmasına göre MediaTek büyümeye devam edecek. Şirket bu dönemde 2021’in dördüncü çeyreğine göre %10’luk bir artış gösterebilir. Bu büyümenin yaklaşık 5,1 milyar dolar olması bekleniyor. Bu büyümeye en büyük katkılardan biri, tartışmasız Dimensity 9000’in piyasaya sürülmesidir.

Analiz şirketleri, bu büyümenin akıllı telefon işlemci pazarında liderlik için önemli bir adım olacağına inanıyor. 2022’nin ilk çeyreğinin sonunda akıllı telefon pazarında lider olması bekleniyor. MediaTek’in %39 ile büyük bir pazar payı kazanması bekleniyor. Qualcomm’un %29 ile ikinci olduğu tahmin ediliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir