2018 yılında kurulan ve kısa sürede inanılmaz bir gelişim yolculuğuna çıkan Martı, 100 milyon dolar değerleme elde etti.

Şirket, B Serisi yatırımından önceki 12 ayda elde ettiği gelirden 5 kat daha fazla değerlendi. 2018 yılında kurulan ve elektrikli scooter taşımacılığının Türkiye’de yaygınlaşmasına öncülük eden
Martı, dün yeni bir başarı ile karşımıza çıktı.

MARTI elektrikli scooter 25 milyon dolar yatırım aldı

Ortak kullanıma açık elektrikli araçlarda faaliyet gösteren şirket, B Serisi yatırım turunu tamamladı ve son değerlendirmesini paylaştı. Crunchbase’e göre Martı B Serisi yatırım turuna Actera, EBRD, Bossa Nova Investimentos, Kevin Ryan, BECO Capital, Autotech Ventures ve Endeavor Catalyst gibi şirketler katıldı. Yatırım turundan önce 20 bin araçla hizmet veren Martı, 12 ayda 20 milyon dolar ciro yapmıştı.

Martı, gelirinin 5 katı değerlemeye ulaştı

Martı’nın verdiği son bilgilere göre şirket, bugüne kadar 100 milyon dolar değerleme ile yıllık cirosunun 5 katı bir değere ulaştı. Bu başarı ile girişim, birden fazla değerleme açısından dünyadaki diğer listelenen girişimleri ve şirketleri geride bıraktı.

Martı, elektrikli scooter olmak üzere 3 farklı model ile ülkemize hizmet vermektedir. elektrikli bisiklet ve motosiklet Türkiye ekonomisine ve mikromobilite sektörüne değer katmayı hedefleyen şirket, diğer iki ve dört tekerlekli araçlar için de pilot çalışmalar yürütüyor.

Peki siz Martı’nın sunduğu hizmet hakkında ne düşünüyorsunuz?

Android Martı indirmek için
iOS Martı indirmek için

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir