MARTI elektrikli scooter 25 milyon dolar yatırım aldı - Haberler - indir.com

MARTI elektrikli scooter 25 milyon dolar yatırım aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-22 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Türk girişimi olan Martı, elektrikli scooter kiralama hizmeti olarak hayatımıza girdi. Şu an için İstanbul'da başlayan bu hizmet daha sonrasında diğer büyük şehirlerde de kullanıma sunulacak. Martı geçtiğimiz dönemlerde yaşanan ve halen de devam eden corona virüs döneminde oldukça fazla tercih edildi. Elektrikli scooter kültürünü Türkiye’ye aşılayan MARTI 25 milyon dolarlık yatırım alarak, değerlendi.

MARTI'ya 25 milyon dolar yatırım aldı

MARTI elektrikli scooter hizmetine toplam 25 milyon dolar yatırım yapıldı. Geçtiğimiz yıl içerisinde 212 Wamda Capital’den yatırım alan MARTI, bu yıl tekrar bir yatırım ile gündeme geldi. Şu an için şirketin nereden yatırım aldığı aktarılmamış olsa da 25 milyon dolarlık yatırımın gerçekleştiği duyuruldu. MARTI hizmeti bir süre öne Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun gündeminde yer almış ve yolcu taşımacılığı yapıldığı için çeşitli düzenlemeler yapılması gerektiği açıklamalarında bulundu. Bunun yanı sıra MART'dan da konuyla ilişkin bir açıklama geldi ve elektrikli scooter’lar için düzenlemenin kapıda olduğu anlaşıldı

Tehlike hortladı! Whatsapp Martinelli virüsü tekrar yayılıyor!Tehlike hortladı! Whatsapp Martinelli virüsü tekrar yayılıyor!

Bir süre önce Peak Games’in ABD menşeli Zynga Games tarafından tam 1.8 milyar dolara satın alındığı bilgisini vermiştik. Yerli girişimlerin aldığı desteklerin artış gösterdiğine tanıklık ediyoruz. Elektrikli scooter'ın dünyada popüler bir kısa mesafe aracı olarak kullanıldığı herkes tarafından artık bilinen bir durum. Hatta özellikle, Avrupa ülkelerinde popülerliğinin artmasının ardından Türkiye'de de MARTI ile beraber bu araçlar, birçok kişinin hayatına girmiş durumdadır. 

MARTI hakkında

MARTI hizmeti 2018 yılında kuruldu ve ilk olarak 2019 yılının Mart ayı içerisinde kullanıcıların beğenisine sunuldu. Bugüne kadar yerli ve yabancı birçok destekçi bulunan yerli girişim olan, 2020 yılınının başlarında yatırım turuna çıkmıştı. Tamamladığı yatırım turu ile birlikte 25 milyon dolar yatırım alan elektrikli scooter kiralama girişimi olan MARTI’nın hedefinde daha da fazlası var. MARTI tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalar ise şirketin en büyük hedefinin mobilite sektörünü geliştirmek ve hizmeti kullanan kişilere konforlu ve çevreye de duyarlı çözümler sunmak olduğu aktarılıyor. Şirketin şu an ki hedefinde ise 3 yıl içinde milyarlarca dolar değer yaratmak var. MARTI’nın şu an itibarıyla 1000’e yakın çalışanı bulunuyor ve yaklaşık da 3 milyon kullanıcıya sahip olduğu belirtiliyor.


Whatsapp Martinelli virüsü nedir?Whatsapp Martinelli virüsü nedir?
Yerli Elektrikli Scooter Girişimi: MartıYerli Elektrikli Scooter Girişimi: Martı
Tanıtımı yapılan Tiktok Smartisan Pro 3 özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan Tiktok Smartisan Pro 3 özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ