Apple’ın iPhone 14 lansmanı sonrasında yeni lansmanın 24 Ekim’de yapılacağı iddia edildi. Yeni lansmanda M2 çipi iPad ve iPad Pro tanıtılacak.

Far Out etkinliği ile yeni modellerini piyasaya sunan Apple, önümüzdeki günlere iPad ve iPad Pro modellerini tanıtabilir. Şirket tarafından yapılan resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak gündeme gelen iddialar ve sızıntılar 24 Ekim’de yeni bir etkinliğin gerçekleştirileceğini gösteriyor. İddialara göre 24 Ekim’de iPad ve iPad Pro olarak iki model tanıtılacak.

Stage Manager daha fazla iPad’e gelecek

iPad ve iPad Pro özellikleri

10. nesil iPad ve iPad Pro’yu tanıtması beklenen şirket, iPadOS 16.1 ile destekleneceği modelleriyle yeni dönemi başlatacak. 27 Ekim’de yeni bir mali rapor paylaşacak olan Apple’ın bu rapor öncesinde 24 Ekim tanıtımı ile gündemde yer alacak.

İddialarda yeni modellerin tasarımında değişikliğe gidileceği de belirtildi. iPad’de hap şeklinde kamera modülü ve tek kamera sensörü kullanılacak. Bu ikili kuruluma LED flaş da eşlik ediyor. Ön tarafta, standart 60Hz yenileme hızına sahip 10.5 inç LCD ekran kullanılacak. Apple’ın giriş seviyesindeki tablette A14 Bionic işlemci kullanılacak

Yeni iPad Pro modelleri ise 11 inç ve 12.9 inç olarak 2 farklı ekranla gelecek. 11 inçlik modelde mini LED ekranın da yer alması bekleniyor. iPad Pro modellerinde özellikle M2 çipinin kullanılacağının belirtilmesi dikkat çekti.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir