“Peek Performance” adlı Apple etkinliği kapsamında güncellenen işlemcisiyle ön plana çıkan yeni iPad Air tablet modelinin tanıtımı yapıldı. Yerini aldığı model ile benzer modern bir tasarım ile kullanıcıların karşısına çıkan iPad Air, çeşitli renk seçenekleriyle beraber geliyor.

Galaxy A73’te Snapdragon 778G yer alacak

Teknik olarak bakıldığında tablet 10,9 inç 2360×1640 piksel Retina P3 ekran özelliğiyle beraber geliyor. Safir cam ile korunma özelliğine sahip olan güç butonu entegre edilen Touch ID’ye sahip olan yani Face ID yüz tanıma özelliği yer almayan tablet, gücünü pek çok Mac bilgisayarda ve son iPad Pro’da da bulunan Apple M1 işlemci sisteminden alıyor. Apple direk belirtmiyor ancak iddialara göre bu çok güçlü olarak değerlendirilen modelde 8 GB RAM ile de destekleniyor. Cihazın arka kısmında tek bir kamera yer alıyor ve Apple Pencil ile sunulan diğer klavye aksesuarlarını da destekleyen 5G destekli bu model, Apple Pencil’i de yan kısmında manyetik olarak şarj edebiliyor. Tablet bağlantı kısmında ise yine USB-C özelliğine sahiptir. Apple’ın belirttiği üzere modelde port eski modelden 2 kat daha hızlı bir şekilde aktarım yapabiliyor. Modelin ön kısmında otomatik olarak kadraj getiren megapiksel FaceTime HD kamera, arka kısmında ise 4K video çekebilen 12 megapiksel kamera özelliğine sahiptir. 

11 2

Yeni iPad Air, görüntüleme konusunda da fiyat performans olarak oldukça iddialı özelliklere sahiptir. Stereo hoparlör özelliğine sahip olan bu yeni Air, 20W USB-C şarj cihazıyla sunuluyor ve yüksek hız getiren WiFi 6 desteği de bulunuyor ve LTE versiyonu da mevcuttur. Söz konusu bu modelin başlangıç olarak fiyatıc599 dolar seviyesinde 64 GB ve 256 GB depolama özelliği de yer alıyor. WiFi ve 5G sürümleri de bulunan bu ürün, 18 Mart tarihinde satın alınabilir olacak. iPad Air’in Wi-Fi modelleri 10.699 TL , Wi-Fi + Cellular modelleri ise 13.299 TL’den satışa sunuluyor. Yeni iPad Air, 64 GB ve 256 GB yapılandırma seçeneği ve buna ek olarak da uzay grisi, yıldız ışığı, pembe, mor ve mavi renk seçenekleriyle sunuluyor. 

“Ayrıntılı notlar alan üniversite öğrencilerinden son projesi üzerinde çalışan içerik üreticilere veya grafiklerin yoğun olarak kullanıldığı oyunlara meraklı oyun severlere kadar tüm kullanıcılar, olağanüstü performansı ve bu kadar taşınabilir bir tasarımda sunduğu çok yönlülük nedeniyle iPad Air’i çok seviyor.” diyen Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak şu şekilde deavm etti “Çığır açıcı M1 çip, Ana Sahne özellikli Ultra Geniş ön kamera ve ultra hızlı 5G özellikleriyle iPad Air şimdi her zamankinden daha da güçlü, daha yetenekli ve kesinlikle daha eğlenceli.” 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir