Galaxy A13 ve A23’ü piyasaya sürdükten sonra Samsung, şimdi premium model olarak tanımlanabilecek Galaxy A73 5G için hazırlıklara başladı. Galaxy A73 5G için ilk bilgiler ise Geekbench sertifikasında ortaya çıktı.

Samsung tarafından üzerinde çalışmaların sürdüğü Galaxy A73 modeli, SM-A736B model numarasını taşıyor. Geekbench 5’te ortaya çıkan telefon tek çekirdek testinde 778 puan, çok çekirdek testinde 2913 puan almayı başardı. Snapdragon 778G orta sınıf işlemcinin kullanıldığı cihazda 8 GB RAM ve Android 12 işletim sistemi kullanılıyor. 8 GB RAM’in bir üst versiyonda yer alacağı tahmin edilirken standart versiyonda 6 GB RAM in kullanılması bekleniyor.

Galaxy A73

Galaxy A73 özellikleri neler?

Telefon için paylaşılan bilgilerde işlemci ve Ram bilgilerinin yanı sıra 25W hızlı şarj desteğinin de yer alacağı görüldü. Çift SIM desteği ile kutusundan çıkacak olan Galaxy A73 modeli 6.7 inç AMOLED bir ekrana kullanacak. Ekranda 90 Hz yenileme hızına sahip olan ekran Full HD Plus çözünürlük desteklenecek.

Ekran altı parmak izi tarayıcısını da yer veren Samsung, telefonda çok daha iyi donanımlara ve özelliklere yer vermiş olacak. Ekranın yanı sıra telefonda kullanılacak kameralarda ise OIS özellikli 108 megapiksel ana kamera dikkat çekiyor. Dörtlü arka kamera kurulumunun tercih edildiği cihazda 2. lens, 12 MP megapiksellik destek sağlayacak. Telefonun diğer özellikleri henüz ortaya çıkmamış olsa da 128 GB gibi yüksek bir depolama alanına ek olarak yine yüksek kapasiteli bir bataryanın kullanılması bekleniyor. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir