Geçtiğimiz aylarda Logitech tarafından özel bir el cihazı üzerinde çalışmaların yapıldığı belirtilmişti. Yeni cihazda yapılan son paylaşımlara göre Google Play desteği olacak.

Evan Blass, Logitech’in yeni oyun cihazı için paylaşımlar yaptı. Logitech ve Tencent Games tarafından geliştirilecek olan cihaz, kullanıcılarının bulut oyun sisteminde yepyeni bir deneyim yaşamasını hedefliyor. Özel ekranı ve kontrol düğmeleri ile tamamen oyuna odaklanacak olan bu cihaz için ilk görüntüler paylaşıldı. Google Play desteği olduğu görülen yeni cihazda, üstelik Xbox Cloud Gaming ve Nvidia’nın GeForce Now’u da mevcut. Logitech G Gaming Handheld olarak adlandırılması beklenen yeni modelde pek çok farklı özellik kullanıcıları bekliyor olacak.

Logitech ve Tencent Games portatif oyun konsolu geliştiriyor

Logitech G Gaming Handheld özellikleri neler?

5

Switch benzeri bir ara yüze sahip olduğu görülen cihazda YouTube, Google Chrome gibi pek çok farklı simgenin yer aldığı görüldü. Mobil kullanımlar için oldukça uyumlu olan cihazda bulut oyunlarına odaklanılacak olsa da Google Play gibi mobil oyun servisleri ile de uyumlu bir çalışma sistemi öngörülüyor. Görüntülerde analog bir yönlendirme tuşu, Y, B, A ve X düğmelerinin yer aldığı görülüyor. 

Yeni cihaz hakkında çok farklı soru işareti mevcut. Hangi işlemciden güç alacağı, ekranın ne kadar büyük olacağı henüz netlik kazanmış değil. Ancak gündemde yer alan iddialara göre Qualcomm’un G3x işlemcisi ve 120 Hz’de çalışabilen 6.65 inç OLED ekranı ile kutudan çıkması mümkün.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir