Logitech ve Tencent arasında sürpriz bir iş birliği yapılacak. 2 şirket, portatif oyun konsolu geliştirecek.

Logitech ve Tencent, yeni bir proje için ortaklığını duyurdu. Tencent Games ile yapılacak iş birliği kapsamında bulut oyun hizmetlerinde kullanılabilecek bir cihaz geliştirilecek. Portatif bir oyun konsolu olarak planlanan yeni cihazda Xbox Cloud Gaming ve GeForce Now platformları desteklenecek.

Portatif oyun konsolu neye benzeyecek?

Logitech ve Tencent için gündeme gelen haberlerde pek çok soru işareti var. Zira geliştirilecek cihaz duyurulmuş olsa da cihazın adı, nasıl bir görünüme sahip olacağı, özelliklerinin neler olduğu, fiyatı ve ne zaman piyasaya sunulacağı belirtilmedi.  Konuyla ilgili ilk açıklama Logitech’in Genel Müdürü Ujesh Desai’den geldi. Ancak Desai açıklamasında detay vermedi ve “Oyun geliştirme, yayınlama ve operasyonlar için önde gelen platformlardan biri olan Tencent Games, inovasyonun ön saflarında yer aldı ve bu yüzden onlarla ortak olduk.” dedi.

Yeni bir gelişme olduğu için detayların önümüzdeki günlerde paylaşılması bekleniyor. Ancak son dönemlerde yaşanan gelişmeler, oyunlar için özel, mobil cihazların daha da geliştirileceği yönünde. Zira Valve gibi pek çok şirket benzer hedeflere sahip. Son olarak iPhone’a özel Sony Backbone One tanıtılmıştı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir