LinkedIn, içerik oluşturucuları görsel içerik oluşturmaya teşvik etmek için tıklanabilir görseller, görsel tasarım şablonları ve kaydırmalı Carousel gönderilerini duyurdu. Gelin yeni tanıtılan özellikleri yakından inceleyelim;

LinkedIn %22 oranında büyüdü

Ocak ayında Clubhouseı gibi sesli bir özellik tanıtan LinkedIn, bugün paylaştığı gönderilerde içerik üreticilerini görsel içerik üretmeye teşvik edecek özelliklerini aktardı. Şirket bu kapsamda tıklanabilir ve Carousel gönderileri tanıttı.

Tıklanabilir görüntüler

linkedinden gorsel hamlesi geldi iste yeni gonderi secenekleri

Bu yeni içerik biçimi sayesinde LinkedIn kullanıcıları artık görüntülere tıklanabilir bağlantılar ekleyebilecek. Instagram’da gördüğümüz link çıkartmalarının aynısı ile karşı karşıya kalan LinkedIn, kullanıcıların dönüşüm oranlarına katkıda bulunmak istiyor. Bu özellik önümüzdeki haftalarda kullanıcılara sunulacak.

Nasıl kullanılacak?

Gönderiye resim veya video ekledikten sonra ‘Bağlantı Ekle’ butonuna tıklayarak resim ve videolara web sitesi linkleri ekleyebilirsiniz. Yine Instagram’da gördüğümüz gibi, bağlantı etiketini metin ile özelleştirebilirsiniz.

Özel görsel tasarım şablonları

linkedinden gorsel hamlesi geldi iste yeni gonderi secenekleri 2

Bir diğer yenilik ise “Görsel Tasarım Şablonları”. Bu özellikle platform görsellerde içerik paylaşmak isteyen ancak geliştirmeye vakti olmayan kullanıcılar için harika bir çözüm sunuyor. Bu yeni özelliği daha önce Facebook’ta görülen metin özelliğinin kurumsal versiyonu olarak tanımlayabilirsiniz.

Nasıl kullanılacak?

LinkedIn’in mobil sürümünde, Paylaşım bölümüne gidin ve “Bir Şablon Kullan”a dokunun. Bu alanda 10’dan fazla özelleştirilebilir şablon bulacaksınız. Şablonların arka plan rengini veya yazı tipini değiştirebilir, şablona metin ekleyebilir ve paylaşabilirsiniz. İsterseniz şablona bağlantı çıkartmaları da ekleyebilirsiniz.

Kaydırmalı Carousel gönderileri 

linkedinden gorsel hamlesi geldi iste yeni gonderi secenekleri 3

Instagram içerik oluşturucuları arasında “slide post” olarak bilinen Carousel gönderileri çok yakında LinkedIn’e geliyor. Carousel gönderileri, kullanıcıların sektör trendlerini paylaşmalarına, süreci adım adım açıklamalarına ve takipçilerine önerilerde bulunmalarına olanak tanır. Şu anda sınırlı sayıda kullanıcıyla test edilen bu yeni içerik formatının sonbaharda tüm kullanıcılara sunulması planlanıyor.

LinkedIn, profesyonel imajıyla TikTok ve YouTube gibi platformlarda Meta uygulama ailesinden ayrılıyor. Ancak yıllardır diğer sosyal ağlarda kullanılan özelliklerin artık LinkedIn’de görünmesi, şirketin ürün yönetiminde temkinli adımlar atmayı tercih ettiğini gösterebilir. LinkedIn, platformdaki görsel içeriğin yıldan yıla yüzde 20 büyüdüğünü söylüyor. Bu, şirkete 820 milyon kullanıcısına yeni araçlar sunmak için ihtiyaç duyduğu verileri sağlıyor. Geçen yıl platformda içerik oluşturuculara öncelik vermeye başlayan Mart 2021’de içerik oluşturucuları desteklemek için yeni araçlar yayınladı ve Eylül 2021’de 25 milyon ABD Doları Katkıda Bulunan Fonu açıkladı.

Android için LinkedIN indir

İOS için LinkedIN indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir