Daha çok iş dünyasına yönelik geliştirilen ve kullanıcıların iş bağlantıları kurmasını sağlayan LinkedIn, “Profilinize kim baktı?” özelliği ile pek çok kişinin dikkatini çekmeyi başardı. İlgili özellik sayesinde kullanıcılar profilini ziyaret eden kullanıcılar hakkında bilgi alabildiği gibi bu konuda çok farklı incelemeler de yapabilmektedir. 

Linkedin’den Nasıl Video İndirilir?

Çoğu kullanıcının bilmediği gibi sistemde kolay bir şekilde istatistikleri görebilir ve profil bilgilerinizi anlık olarak inceleyebilirsiniz. Bu aşamalara geçmeden önce sistemin nasıl çalıştığına dair bazı detaylara dikkat etmek gerekiyor. Öyle ki ücretli ve ücretsiz olmak üzere farklı kullanım imkanı sunan LinkedIn, bu üyelik tiplerine bağlı olarak da özelliklerden sınırlı ya da sınırsız yararlanmayı sunuyor.

Hesabınız nasıl?

Ücretsiz ve premium olmak üzere farklı hesaplar olduğundan dolayı hesabınıza bakan kişileri öğrenmeniz de bu üyelik türlerine göre değişecektir.

LinkedIn Temel (Ücretsiz) Hesap

Ücretsiz bir hesabınız varsa, profilinizi kimin görüntülediğini, profilinize yapılan ziyaret sayısını ve arama sonuçlarında görünme sayısını beş kişiye kadar görebilirsiniz. Bu bilgileri görmek adına kendi profilinizin nasıl göründüğünü de etkinleştirmeniz sistemin daha iyi çalışmasını sağlayacaktır. Bu işlemler için ise takip etmeniz gereken adımlar şöyle;

Siteden Ayarlar ve Gizlilik’i tıklayın. Gizlilik sekmesini seçin.

3 1 2

Başkalarının LinkedIn etkinliğinizi nasıl gördüğü bölümüne gidin. Profil görüntüleme seçeneklerini tıklayın ve genişletin.

2 1 1

Profilini görüntülediğinde başkalarının ne görebileceğini seçerek buradan ayarları kendinize göre düzenleyin. Adınızı ve başlığı göstermeyi seçebilirsiniz.

Bu bölümde yer alan profil görüntüleme seçeneklerini anonim olarak yapan kullanıcıların detaylı bilgisine ulaşmanız mümkün değildir. Bu nedenle bu bölümde ayar yaparken bunu göz önünde bulundurmalısınız.

LinkedIn Premium (Ücretli) Hesaplar

LinkedIn Premium kullanıcıları, son 90 gün boyunca geçmişi görüntüleme konusunda herhangi bir kısıtlamaya sahip değildir. İlgili bölümde ziyaretçilerin nereden geldiğini ve sizi LinkedIn’de nasıl bulduğunu kolay bir şekilde görebilirsiniz. Ancak, premium kullanıcıların Özel modu etkinleştiren izleyiciler hakkında ek bilgi görmesi yine mümkün değildir. Profilinizi son 90 gün içinde görüntüleyen ziyaretçileri kontrol etmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Profili görüntüleyen kişiler nasıl görülür?

1. LinkedIn’e giriş yapın ve profilinizi açın.

2.Gösterge Tablonuzda Profilinizi Görüntüleyenleri Seçin’e tıklayın.

1 1 4

Linkedin şirket sayfası nasıl açılır? 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir